avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot scapa de plata amenzii daca organele de politie au ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot scapa de plata amenzii daca organele de politie au fost violente?

Ma aflam in stare de ebrietate. am injurat agentii Politiei, acestia m-au trantit la pamant, mi-au pus catuse, le-au strans prea tare, provocandu-mi leziuni la nivelul incheieturilor, apoi mi-au spart arcada, dandu-ma cu capul de masina de Politie si am primit amenda 4000 RON. Pot evita plata amenzii, avand in vedere actiunile agentilor? Mentionez ca i-am injurat de-a lungul intregului eveniment.
Cel mai recent răspuns: ContSters467148 , utilizator 18:17, 17 Aprilie 2018
Nu are legatura amenda cu restul intamplarii.Puteti sa faceti contestatie impotriva pv de amenda sa solicitati anularea acesteia daca considerati ca a fost dispusa nelegal iar separat puteti face plangere impotriva politiei obtinand in prealabil un certificat medico legal.Daca erati in stare de ebrietate,violent etc ,ati refuzat probabil legitimarea nu prea vad sanse.
Nu are legatura fapta savarsita de dv cu prejudiciile generate de activitatile desfasurate cu scopul aducerii dv la sectia de politie
Eventual daca detineti documente medico legale puteti formula pretentii in instanta
Anularea PV contraventie poate fi solicitata in termen legal daca detineti probe si motive intemeiate
Aspectul invocat de dv nu este de natura sa atraga anularea PV contraventie ,constientizati ca recunoasteti Mentionez ca i-am injurat de-a lungul intregului eveniment.
Nu am refuzat legitimarea, si nu eram violent, decat verbal, aveam o atitudine zeflemitoare.
Inteleg. Am fost 5 persoane, nu cred ca am nevoie de probe. Ba chiar, si amicii cu care eram le-au spus agentilor ca ma ranesc atunci au vazut cand m-a lovit cu capul de masina si sangeram.
Totusi, faptul ca le aduceam injurii este un motiv sa fiu incatusat si imobilizat la pamant?
Nu ați fost un exemplu de comportament în societate la momentul respectiv, dar dacă dvs. ”doar” i-ați înjurat (folosirea expresii jignitoare), însă nu v-ați opus fizic nicicum identificării și încătușării(!?) (imobilizarea la pământ, din cele scrise de dvs., nu ar fi fost necesară), atunci avem o problemă serioasă și ar trebui să prezentați de urgență cazul dvs. în detaliu unui avocat. Firește, amenda contravențională va trebui să o plătiți!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz al politistului? elena138 elena138 Vineri seara, un sofer beat ranga, loveste cu masina doi pietoni in varsta, care circulau regulametar (pe marginea strazii, ca nu e trotuar). Cei doi isi suna ... (vezi toată discuția)
Amendat si incatusat antin antin salut. am primit o amenda de 500 ron pentru asa zisa,,provocare de scandal,, am intrat intrun magazin,in care se afla doar vinzatoarea si o ... (vezi toată discuția)
Contestatie la pv de contraventie cf lg 61/1991 r ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! Cum as putea sa fac o contestatie la un PV incheiat cf art 3.pct1 si art.3 pct.31 din lg 61/1991R si sanctionata cu 1500 lei cf art 4 alin 1 ... (vezi toată discuția)