avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acest articol este valabil si pentru cetatenii de rand ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acest articol este valabil si pentru cetatenii de rand ? Pentru locuitorii unei omune ?

Va rog rumos sa imi spuneti daca acest articol din legea mentionata langa el mai jos , este valabila si pentru cetatenii de rand care au executat ilegal o constructie .
Art. 561. - Nu pot fi iniţiate şi aprobate documentaţii de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcţii edificate fără autorizaţie de construire sau care nu respectă prevederile autorizaţiei de construire. (articol introdus prin art. I pct. 35 din O.U.G. nr. 7/2011(publicată la 11 februarie 2011), în vigoare de la 1 ianuarie 2012)

Lege 350 06-07-2001 Parlamentu
Cel mai recent răspuns: ContSters382135 , utilizator 19:22, 16 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Constitutia Romaniei
Art. 16 – Egalitatea în drepturi
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
.....

Prin urmare, legea este aplicabila tuturor cetatenilor.
Ma gandeam ca poate actioneaza numai in vederea restrictionarii pe domeniul public . Sa inteleg ca are efect si asupra lucrarilor executate ilegal pe proprietati private ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pentru imobil construit fara autorizatie viorelvsl viorelvsl am construit o casa p+1 fara autorizatie de constructie in 2011 si prin aprilie 2012 au venit cei de la primarie ce sa fac cum sa intru in legalitate care ... (vezi toată discuția)
Am construit fara autorizatie 2 camere si o sala.cum intru in legalitate? titina12 titina12 am achizitionat un teren la marginea orasului si fiindu-mi necesara mutarea urgenta, am si inceput lucrarile de constructie a 2 camere si sala pana la ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate casa construita in 1960 Scortzishor Scortzishor Buna ziua, as dori sa stiu cum pot intra in legalitate in privinta unei case (78mp) cu teren (200mp), casa construita prin anii 1960, am actul de proprietate ... (vezi toată discuția)