avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o intrebare de specialitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o intrebare de specialitate

in urma divortului familia se destrama: copilul merge la mama ,spre crestere si educare.
.tatal contribuie cu o pensie substantiala si lucreaza la mare departare de copil .posibilitati de vizita nu sunt ci numai cand tatal vine in concediu.
din motive DENEINTELES mama refuza sa ii dea voie copilului sa vb pe net cu tatal sau, sa ii raspunda la telefon cand sunt amandoua;
cand copilul e singur sau mama nu e langa el ,v orbesc si se inteleg de minune.
cand are neoie URGENTA de tata,il cauta si il roaga diverse lucruripe care tatal,bineinteles ca nu i le refuza.
cand vine in concediu,daca are chef mama,le da voie sa se intalneasca tatal cu copilul,daca nu,NU! eu,bunica baietelului,nu am voie sa il vizitez,nu imi raspunde la telefon si nici la scoala nu imi e permis sa il vad.
s-a mers pana intacolo incat s-a adresat politiei(comandantului)sa imi interzica sa il vizitez la scoala ca stresez copilul si ii cauzez stari depresive.
sunt pensionara ,licentiata in psihologie ,nu-s aloolica,nu am cazier ...
sunt ruda de gr.I .e sange din sngele meu..ma dor aceste gesturi necugetate ce se rasfrang asupra copilului in plina formarea calitatilor morale si a deprinderilor lui.
ce duc la formarea personalitatii .odata formate,trasaturile de caracter,deprinderile moral-civice sunt greu de reeducat mai tarziu...ca multi zic: cand va creste mai mare isi va da seama de greselile mamei si copilul va fi altul,dar eu stiu ca cresti,aia ai...si cu ce mana dai cu aceea ti se intoarce... ce iidaruiti ,veti primi inapoi! NU TREBUIE TRANSMISA URA!
INTREBARE: exista undeva o lege scrisa care sa invoce aceasta interdictie a bunicilor si matusilor sa isi vada nepotii,sa aiba relatii apropiate cu ei?
ce mi se poate intampla daca eu merg la scoala in pauza mare si vreau sa il vad? sa vb cu el,sa am cateva momente de intimitate cu acest suflet nevinovat?
vreau sa stiti ca invatatoarei ,mama i-a pus in vedere sa nu ne primeasca ca are dela judecatorie ca nu avem voie sa ilvizitam la sacoala...DAR ASEMENEA inscris nu exista

multumim
si va asteptam sfatul,ciprian.

Cel mai recent răspuns: Ramona GHIUGAN , Avocat 17:39, 27 Octombrie 2009
Nu exista nicio lege care sa interzica dreptul bunicilor, a rudelor de a pastra legaturi personale cu minorul, dimpotriva art. 14 din leg nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, prevede pe langa dreptul copilului de a mentine contacte directe cu rudele, si faptul ca parintii nu pot impiedica minorul sa aiba relatii personale cu bunicii, decat atunci cand instanta decide in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema-copilul? kitybaby kitybaby dupa divort copilul a fost incredintat mamei cu drept de vizitare a tatalui... dupa o perioada mam a refuzat sa mai lase copilul sa-si vadal tatal... in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna sebifarcau sebifarcau sunt divortat prin notar, de comun acord, cu custodie comuna si domiciliul copilului la mama, am hotarat ca din doua in doua weekenduri copilul va fi la mine + ... (vezi toată discuția)