avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... legea pensiilor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

legea pensiilor

sunt nascuta in anul 1954 si am 7 ani de vechime in campul muncii, la ce varsta ma pot pensiona si unde trebuie sa cotizez pentru a face anii necesari de munca pentru pensionare?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:15, 27 Octombrie 2009
Puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta cand veti realiza stagiul minim de cotizare. N-ati precizat luna nasterii, asa ca ma voi raporta la decembrie 1954, respectiv la un stagiu minim de 14 ani si 10 luni.

Pentru a va completa stagiul si, implicit, pentru a realiza un venit asigurat, trebuie sa incheiati un contract de asigurare sociala cu casa teritoriala de pensii. Acesta se incheie in forma scrisa si produce efecte de la data inregistrarii la casa de pensii.

Puteti sa va asigurati pentru ce suma doriti dar, cu cat este mai mica suma, cu atat mai mic va fi cuantumul pensiei.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata samoila anca samoila anca as dori sa va intreb daca se poate in legatura cu tatal meu cand ar putea iesi la pensie daca in 27,09,1971 s-a angajat, are 6 ani gr II si 50% grupa I 18 ... (vezi toată discuția)
Cind ma pot pensiona !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Mama mea nascuta pe 13-04-1955 a lucrat 32 ani din care 23 ani si 6 luni grupa a II-a plus 3 ani ordonanta . La ce virsta se poate pensiona cu limita virsta ... (vezi toată discuția)
Pensionare pentru grupa speciala de munca echo echo Buna! Ma numesc Gheorghe si am varsta de 55 de ani si 3 luni. Am lucrat 21de ani si 8 luni in conditi speciale de muca si 12 ani in grupa a II-a de munca ... (vezi toată discuția)