avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare

Buna ziua,
Un avalist a depus contestatie la executare impotriva titlului executoriu, solicitand constatarea perimarii executarii silite in temeiul art. 697 alin. (1) NCPC.
In calitate de creditor, am solicitat executorului copie dupa actele de executare din dosar, si am constatat ca in anul 2014 la deschiderea dosarului s-au transmis debitorului mai multe somatii, adrese de infiinatre a popririi, urmand ca de atunci sa mai fie somat debitorul si sa se transmita adresa de infiintare a popririi angajatorului avalistului in 2018, ceea ce a determinat formularea contestatiei la executare.
1. In aceste conditii sa inteleg ca executare silita este perimata, avand in vedere cele 6 luni? (nu i s-a cerut creditorului sa indeplineasca vreun act sau demers necesar executarii).
2. Actele de executare silita inseamna ceea ce se comunica debitorului (somatie, infiintare poprire etc)? .... Adresa emisa de executor ITM-ului si rapsunsul ca nu figureaza debitorul cu CIM, nu este act de executare?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

4 ani fara niciun act de executare - este perimata executarea silita? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Am primit de curand un proces verbal de sechestru auto intr-un dosar de executare din anul 2014, iar in urma consultarii dosarului la executorul ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita n.c.p.c. mircea_1973 mircea_1973 Buna ziua! Art .696 C.proc.civ. prevede urmatoarele; În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un ... (vezi toată discuția)
Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)