avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de vizita

Am divortat cu un an in urma de sotul meu. In sentinta de divort definitiva s-a stabilit un drept de vizita al tatalui ca fiind ,,oricand". se poate modifica acest drept de vizita? si daca da, cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 23:55, 27 Octombrie 2009
da, este corect si subscriu acestui tip de program.Fara sa o luati foarte personal, copilul are mare nevoie de o relatie cat se poate de normala(in aceste conditii)cu tatal lui.Puteti sa cereti schimbarea programului in instanta, dar daca va ganditi in primul rand la binele copilului, nu la al dv. , va sugerez sa nu-l schimbati si sa nu va indepartati tatal copilului de acesta.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
sunt de acord, copilul are mare nevoie de o relatie cat se poate de normala(in aceste conditii)cu tatal lui. Dar dreptul de vizita ,,oricand", ii acorda tatalui posibilitatea sa-l viziteze si la ora 2.00 noaptea?
Daca sotul abuzeaza de acest drept si acest lucru dauneaza dezvoltarii normale a minorului, aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata solicitand modificarea programului de vizita.
Competenta a modifica un program de vizita deja consifintit intr-o hotarare judecatoreasca , raportat tot la interesul minorului , si la realitatea de fapt actuala , e judecatoria in a carei raza teritoriala e situat domiciliul paratului.
Potrivit Art. 44 C.fam.
In cazul schimbarii imprejurarilor, la cererea oricaruia dintre parinti sau a copilului, daca acesta a implinit virsta de patrusprezece ani, a autoritatii tutelare sau a vreunei institutii de ocrotire, instanta judecatoreasca va putea modifica masurile privitoare la drepturile si obligatiile personale sau patrimoniale intre parintii divortati si copii.
Modificarea masurilor luate potrivit dispozitiilor art. 42 alin. (1) si (2) se va face cu paza cerintelor prevazute de acele dispozitii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna a copiilor ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! Sunt divortata de 1 an si jumatate. Am obtinut custodia celor 2 copii(17 ani, respectiv 11 ani) pentru care tatal lor plateste pensie ... (vezi toată discuția)
Modificare hotarare judecatoreasca ralu_2008 ralu_2008 in cazul in care situatia de fapt pt care s-a dat o hotarare judecatoreasca s-a schimbat, care este temeiul legal pt demararea unei actiunii in vederea ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 minori mirclau mirclau buna ziua am si eu o intrebare:daca vreau sa divortez de sotul meu pe motivatia ca suntem dirijati de mama lui iar el admite aceste lucruri si in permanenta ... (vezi toată discuția)