in cazul in care situatia de fapt pt care s-a dat o hotarare judecatoreasca s-a schimbat, care este temeiul legal pt demararea unei actiunii in vederea obtinerii unei noi hotarari? (ex: program de vizita, pensie sau reincredintare minor)
Potrivit dispozitiilor art. 44 din Codul familiei, in cazul schimbarii împrejurarilor, la cererea oricaruia dintre parinti sau a copilului, daca acesta a împlinit vârsta de paisprezece ani, a autoritatii tutelare sau a vreunei institutii de ocrotire, instanta judecatoreasca va putea modifica masurile privitoare la drepturile si obligatiile personale sau patrimoniale între parintii divortati si copii.
Eu cred ca pentru a primi un sfat strict la obiect ar fi bine sa detaliati situatia,in sensul de a arata la ce va referiti cand faceti vorbire despre schimbarea situatiei de fapt.
De asemeni ar fi bine sa precizati si varsta minorului pentru a constata daca se poate vorbi despre aplicabilitatea disp.art.44 c.fam,
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Reincredintare minor
notme
am divortat in anul 2007 la cererea fostului sot, insa in fapt a fost un divoert de comun acord;baiatul nostru nascut in 2004 i-a fost incredintat lui, cu ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita
sedal
Am divortat cu un an in urma de sotul meu. In sentinta de divort definitiva s-a stabilit un drept de vizita al tatalui ca fiind ,,oricand\". se poate modifica ... (vezi toată discuția)