avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... modificare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

modificare hotarare judecatoreasca

in cazul in care situatia de fapt pt care s-a dat o hotarare judecatoreasca s-a schimbat, care este temeiul legal pt demararea unei actiunii in vederea obtinerii unei noi hotarari? (ex: program de vizita, pensie sau reincredintare minor)
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 11:41, 4 Ianuarie 2010
O noua actiune la instanta in care veti arata ca s-au schimbat conditiile in care s-a obtinut prima hotarire
Potrivit dispozitiilor art. 44 din Codul familiei, in cazul schimbarii împrejurarilor, la cererea oricaruia dintre parinti sau a copilului, daca acesta a împlinit vârsta de paisprezece ani, a autoritatii tutelare sau a vreunei institutii de ocrotire, instanta judecatoreasca va putea modifica masurile privitoare la drepturile si obligatiile personale sau patrimoniale între parintii divortati si copii.
Eu cred ca pentru a primi un sfat strict la obiect ar fi bine sa detaliati situatia,in sensul de a arata la ce va referiti cand faceti vorbire despre schimbarea situatiei de fapt.
De asemeni ar fi bine sa precizati si varsta minorului pentru a constata daca se poate vorbi despre aplicabilitatea disp.art.44 c.fam,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor notme notme am divortat in anul 2007 la cererea fostului sot, insa in fapt a fost un divoert de comun acord;baiatul nostru nascut in 2004 i-a fost incredintat lui, cu ... (vezi toată discuția)
Hotarirea judecatoresca katea katea buna ziua,ajutati-ma va rog,sunt foarte disperata,sotul meu din prima casatorie are un copil,in baza hotaririi judecatoresti fetita a ramas la intretinerea ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita sedal sedal Am divortat cu un an in urma de sotul meu. In sentinta de divort definitiva s-a stabilit un drept de vizita al tatalui ca fiind ,,oricand\". se poate modifica ... (vezi toată discuția)