avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acte construcție
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acte construcție

Soțul a moștenit un teren pentru care plătește impozit. Pe teren este însă și o construcție cu 2-3 camere.
Noi am vrea sa vindem deoarece nu locuim acolo.
Cum și ce trebuie sa facem pentru a obține acte și pe construcție?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:01, 18 Aprilie 2018
Pentru a putea vinde orice imobil, fie el teren sau constructie, acesta trebuie intabulat in cartea funciara. In certificatul de mostenitor care atesta faptul ca sotul a mostenit terenul trebuia sa fie prinsa si constructia. Daca asta nu s-a intamplat puteti acum sa solicitati notarului public care a emis certificatul de mostenitor sa emita un certificat de mostenitor suplimentar, care va fi actul de proprietate al sotului pe constructie. Pentru emiterea certificatului de mostenitor suplimentar trebuie sa depuneti la biroul notarial un act de proprietate al defunctului /defunctilor pe constructie si un certificat fiscal. Daca defunctul/defunctii nu au detinut act de proprietate pe constructie deoarece au construit fara autorizatie, puteti solicita de la primarie emiterea anexei 5 (certificat pentru atestarea posesiei sub nume de proprietar) care va tine loc de act de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare garaj fara autorizatie de constructie MarDan78 MarDan78 Buna ziua. Am un garaj construit din 1995 care nu are autorizatie de constructie si vreau sa-l intabulez. Care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta veche fara autorizatie de constructie prin banca rog solutii ciodaruvali ciodaruvali Doresc sa achizitionez o casa veche printr-un credit imobiliar problema este ca aceasta casa a fost construita in 1929 si nu au mostenitorii autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru constructie fara autorizatie krysy krysy buna ziua ... in anul 1990 tatal meu a platit o amenda pt un imobil ridicat fara autorizatie de constructzie ...anul trecut dansul a decedat iar noua ... (vezi toată discuția)