Bunicul meu vrea sa.mi lase apartamentul mie. Care ar fi solutia cea mai ok,testament/act vanzare-cumparare? Precizez ca nu a facut succesiunea dupa bunica.
Nu prea se poate face pentru ca apartamentul nu este in intregime al bunicului. Acesta are jumatate din apartament si mai mosteneste o cota dupa bunica dvs. Restul cotelor din dreptul de proprietate trebuie sa le primiti de la ceilalti mostenitorii ai bunicii.
Bunicul va poate face un testament in care sa spuna ca va lasa dvs intreaga cota ce i se cuvine din dreptul de proprietate asupra apartamentului (cota sa proprie si cota pe care o mosteneste de la bunica dvs) insa testamentul are efect numai dupa decesul bunicului cand va trebui sa dezbateti mostenirea atat dupa bunica cat si dupa bunic pentru a deveni proprietar pe cota bunicului.
De asemenea, testamentul poate fi supus reductiunii, in sensul ca mostenitorii bunicului, in lipsa altor bunuri de o valoare suficient de mare care sa fie mostenite de acestia, pot cere o parte din valoarea cotei mostenite de dvs ca urmare a incheierii testamentului.
Testament
FlorinBrb
Buna seara, tatal meu are 3 copii si mi-a facut testament mie la notar pe tot ce primeste el mostenire pentru ca se dezbate mostenirea bunicilor in acest timp. ... (vezi toată discuția)