avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate contesta acest proces verbal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate contesta acest proces verbal?

Reținerea permisului Petru 90 de zile pentru alcool 0,12Mg/L
Și 9puncte amendă=1305 lei?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:34, 19 Aprilie 2018
Pare a fi o serie si un numar de identificare. Politia are si modelul Drager 7510 pe care l-a omologat. Pentru celalalt, 7410, nu au facut acelasi lucru si spun ca e un mijloc de detectie. Insa atunci cind il folosesc si masoara valori afisate de peste 0,4 mg/l alcool in aerul expirat invoca alin (6) din art.88 OUG 195/2002 prin care esti obligat sa te supui recoltarii de probe biologice. Insa acelasi articol de lege spune clar ca aparatul care face aceasta masuratoare in aerul expirat trebuie sa fie omologat si verificat metrologic.

Asta e tertipul de care se foloseste politia pentru a nu mai da bani pentru verificarile metrologice ale sutelor de Drager 7410. Desi se incalca legea.

www.avocatnet.ro/forum/discu...

[ link extern ]

[ link extern ]

Vedeti diferenta dintre modele.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etilotest drager 7410 Mayr Mayr etilotest marca Drager 7410 este omologat in Romania?- cum soluționeaza curtea de apel in cazul ca nu este omologat , cu aceasta motivație , un caz sub ... (vezi toată discuția)
Refuz etilotest, accept probe biologice therider109 therider109 Buna seara, Am tot cautat un raspuns pe forum, dar nu l-am gasit. In urma cu doua seri, varul meu a condus masina. A fost oprit de un echipaj de politie, el ... (vezi toată discuția)
Mijloc certificat vs. mijloc omologat si verificat metrologic; dovedirea vs. stabilirea prezentei in aer expirat a alcoolului cyan cyan art. 185 -HG 1391/2006 (1) [b]Constatarea contravenţiei de conducere[/b] a unui autovehicul sau tramvai de către o persoana care se află [b]sub influenţa ... (vezi toată discuția)