avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie sociala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie sociala

Bună ziua. Am și eu o nelămurire. Mătușa mea e încadrată în gradul 1 de handicap și doctora unde i s-a revizuit dosarul încadrare în gradul de handicap iau sfătuit pe părinții mei sa facă pe lângă pensia de handicap și o pensie socială, însă doamna doctor de la expertiza susține că nu se mai fac pesi sociale. Făcând abstracție de faptul că i-a plimbat dintr-un doctor în altul pentru niște referate medicale în care de fiecare data găsește "bube inutile". As dori să știu și eu ce pot face. Unde as putea merge sau vorbi sa rezolv aceasta problemă? Efectiv am obosit de ignoranța aceste doamne doctor. Va mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2018
Anna94, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:10, 19 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista pensie de handicap.
Exista:
1)Pensie de invaliditate
2)Indemnizatie de handicap
Cele doua se pot cumula

Detalii pensie invaliditate:

[ link extern ]

Carp Mircea a scris:

Nu exista pensie de handicap.
Exista:
1)Pensie de invaliditate
2)Indemnizatie de handicap
Cele doua se pot cumula

Detalii pensie invaliditate:

[ link extern ]

Beneficiază de pensia de invaliditate, însă de cea de a doua nu poate beneficia din cauză că doamna doctor nu accepta dosarul. De 2 luni tot mergem cu acest dosar la dansa și de fiecare data ne cere altceva. Ultima data când a m fost ni s-a spus ca nu se mai fac aceste pensi sociale adică indemnizații de handicap ci ca ii va face pensie de urmaș de la bunica mea. Efectiv nu știu unde să mai merg și de aceea am cerut ajutorul aici
Indemnizația de handicap este cu totul altceva decât numita pensie socială.
Indemnizația de handicap se primește de la DGASPC, dar repet, nu-i pensie socială.
Detalii indemnizatie de handicap:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de handicap dteodor dteodor Taatal meu a avut un traumatism cranial acum 20 se ani care l-a lasat fara auz. Medicii spun ca auzul nu se mai poate recupera. Primeste acum pensie de varsta. ... (vezi toată discuția)
Listă boli pensie handicap luckyonro luckyonro O listă cu bolile care se încadrează în gradele de handicap pentru pensie de handicap există? (vezi toată discuția)
Pensie handicap (anticipata). Sunt persoana cu handicap grad 3(mediu), cu 14 ani de cotizatie,varsta de 44 de ani.Si patru nasteri. Pot iesi la pensie anticipat(handicap)?Sau ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)