avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Listă boli pensie handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Listă boli pensie handicap

O listă cu bolile care se încadrează în gradele de handicap pentru pensie de handicap există?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:12, 17 Noiembrie 2023
Dar până una alta, NU EXISTĂ pensie de handicap.
Listă cu afecțiunile pentru gradele de handicap există la DGASPC, dar nu sunt publice, ci sunt puse la dispoziția COMISIEI.de expertiză

Pe dumneavoastră ce informații vă interesează`? Pensie de boală (nu de handicap), sau încadrare într-un anume grad de handicap`?

Din păcate, foarte mulți confundă pensia de invaliditate cu indemnizația de handicap.

Dacă vreți încadrare în grad de handicap, completați dosarul cu actele medicale necesare, apoi îl depuneți la DGASPC, și apoi comisia de expertiza dupa analizarea actelor, va decide dacă vă încadrați într-un anume grad de handicap, sau poate nu.
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
Gasiti aici informatii despre evaluarea gradului de handicap: [ link extern ] /
ORDIN nr. 762/1.992/2007 pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza cărora se stabilește încadrarea în grad de handicap - actualizat martie 2022
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am cautat in legea 448/2006 si gasesc orice in afara ... Tica67 Tica67 Buna ziua. Am cautat in legea 448/2006 si gasesc orice in afara de bolile care se incadreaza la handicap.. Nu ar trebui sa inceapa cu asta? Unde sunt ... (vezi toată discuția)
Cod boala handicap valy_gaby94 valy_gaby94 buna seara. As dori daca se poate o adresa unde sa gasesc codurile de boala pentru pensionare. nu coduri boala medic familie. Vreau sa vad daca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În legătură cu proiectul ordinului de ministru ... Cristinica11* Cristinica11* Bună ziua! În legătură cu proiectul Ordinului de ministru din sept 2022 privind acordarea cert de handicap bolnavilor de cancer se mai știe ceva? Nu am ... (vezi toată discuția)