avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de handicap

Taatal meu a avut un traumatism cranial acum 20 se ani care l-a lasat fara auz. Medicii spun ca auzul nu se mai poate recupera. Primeste acum pensie de varsta.

Poate indeplinii conditiike pentru pensie de invaliditate? Daca nu, ce alte ajutoare sociale exista?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:28, 11 Iulie 2019
Nu se poate beneficia de doua pensii.
Se poate beneficia de indemnizatia de handicap care se poate cumula cu pensia de limita de varsta.
Detalii aici:
[ link extern ]
Este la pensie pentru limită de vârsta, nu se mai poate cumula o alta pensie.

Dacă are pensie înseamnă că are un venit stabil, nu există motiv de a primi un ajutor social.
Ajutorul social se acordă celor muritori de foame, și este de doar 144 lei de persoană pe lună.

Interesați-vă la DGASPC - PERSOANE ADULTE, și vedeți dacă îndeplinește criteriile de a fi încadrat într-un grad de handicap. Trebuie să cereți și părerea unui doctor ORL-ist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie sociala Anna94 Anna94 Bună ziua. Am și eu o nelămurire. Mătușa mea e încadrată în gradul 1 de handicap și doctora unde i s-a revizuit dosarul încadrare în gradul de ... (vezi toată discuția)
Eu pot obtine certificat de handicap? ramopopa ramopopa Vreau sa stiu daca ma incadrez in certificat de handicap? Am fost descoperita de invatatoare in clasa a 2- a ca nu aud. In urma consultatiilor doctorii au zis ... (vezi toată discuția)
Drept de munca persoana cu handicap loriel loriel O persoana cu handicap gr 2, cu hipoacuzie congenitala, care primeste pensie de handicap, are dreptul sa fie angajat cu contract de munca? Exista limitari cu ... (vezi toată discuția)