avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit teren societate comerciala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit teren societate comerciala

Buna ziua,
Am achizitionat un teren de 10900 mp ca persoana juridica la periferia orasului.In CF figureaza ca teren arabil.La impozitele locale mi l-au calculat ca si curte.Nu a fost cumparata pentru a face agricultura ci pentru extindere.
Va rog sa-mi spuneti ce pot face? Am solicitat o recalculare,predand un nou extras CF. Verbal mi s-a spus ca asa va ramane fiindca este in intravilan..etc.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2018
Adler48, utilizator
Cel mai recent răspuns: sanatatefrumusete , utilizator 17:22, 18 Aprilie 2018
Chiar daca este in intravilan, terenul trebuie impozitat in functie de categoria de folosinta.
Codul Fiscal ART. 465 - Calculul impozitului/taxei pe teren
(1) Impozitul/Taxa pe teren se stabileşte luând în calcul suprafaţa terenului, rangul localităţii în care este amplasat terenul, zona şi categoria de folosinţă a terenului, conform încadrării făcute de consiliul local.

Depuneti in scris cererea de recalculare cu extrasul de informare atasat, cereti numar de inregistrare. Dupa ce primiti refuzul (daca il mai primiti) mergeti in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota impozit pentru terenuri intravilane curti constructii amelyah amelyah buna seara! in noul cod fiscal gasim : \" ART. 465 Calculul impozitului/taxei pe teren (1) Impozitul/Taxa pe teren se stabileste luand in calcul ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren intravilan cu construcţii L_Eva L_Eva Bună ziua, am un teren cu o casă în intravilanul unei localităţi, de 721 m2, care figurează în carte funciară (şi la Serv. Impozite) astfel: 400 m2 ... (vezi toată discuția)
400mp curte melinda67 melinda67 Bună ziua, Am o nelămurire referitor la calcularea impozitului.Am 600mp curte +terenul de sub clădiri. În afară de asta am 550mp teren agricol, grădina. ... (vezi toată discuția)