Intampin adesea pe internet diverse reclame, cele mai multe pe Facebook, celebrul "Like, share, tag" si castigi "ceva" pe gratis cu motivul ca trebuie sa platesti doar transportul.
Am decis sa ma implic si eu putin sa vad si eu despre ce este vorba , fiind convins de la bun inceput ca totul este un fals si am decis sa pun cateva intrebari referitoare la aceasta oferta.
Oferta suna cam in felul urmator:
Pentru reclama site-ului nostru oferim primilor 100 de clienti cate un ceas cadou in valoare de 54.99$. Discount 100% pentru primii 100 de clienti, trebuie platit doar transportul. (Adica cineva pune la bataie 54.99x100=5499$)
Am intrat in discutie si am spus ca vreau si eu sa beneficiez de oferta si doresc un ceas pe care o sa-l platesc(transportul) la livrare.
Detinatorul site-ului a raspuns :
"Din pacate transportul trebuie platit prin paypal deoarece suntem la inceput si nu avem un contract cu o firma de livrari
Este si un mod de a ne asigura ca nu trimitem un colet catre o destinatie aleatorie fara ca cineva sa astepte coletul la capatul celalalt".
Ce parere aveti si ce ar trebui facut in acest caz? Cum verific? pentru ca e clar ca e dubios!
Deocamdată nu aveți ce să reclamați că nu vi s-a întâmplat nimic, simpla bănuială nu pune în mișcare nimic. Propuneți plata la destinație cu verificare colet și vedeți ce vă răspund.
Altfel da, sună a țeapă.
V-ați uitat pe site? Sunt date despre firmă, contact, termeni și condiții de livrare și retur, link la ANPC etc., adică tot ce au site-urile comercianților online serioși?
- Editat de admin conf. 2.17 din regulamentul de postare: pe forumul Avocatnet discutam ideea/speța, nu persoanele implicate -
Nu exista date de contact, termeni si conditii si nici link la ANPC.
Am propus plata transportului la destinatie, dar nu accepta
Detinatorul site-ului a raspuns :
"Din pacate transportul trebuie platit prin paypal deoarece suntem la inceput si nu avem un contract cu o firma de livrari
Este si un mod de a ne asigura ca nu trimitem un colet catre o destinatie aleatorie fara ca cineva sa astepte coletul la capatul celalalt".
Stiu despre ce siteuri vorbiti. Nu cred ca sunt tepe. De ce ar frauda cand asta e si ideea businessului. Vand un ceas de $3 cu $50. Fb.ads le-ar suspenda contul daca ar avea suspiciuni de frauda. De ce si-ar asuma reviewuri negative cand au castig enorm pe ceas. :)) de banii aia va luati un ceas din orice magazin online romanesc / mall de incredere.