avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împrumut persoane fizice cu gaj apartament dobândit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împrumut persoane fizice cu gaj apartament dobândit cu interdicție de înstrăinare

Buna ziua , am o întrebare am un apartament prin contract de vanzare cumpărare prin donație de fonduri , se poate lăsa gaj , sau ce variante alternative ar mai fi ?
Vreau sa mentionez că pe contract mai scrie că nu am cum sa îl înstrăinez pe perioada veietii unei persoane
"Eu .... pun in sarcina cumpărătorului interdicția înstrăinării imobilului pe perioada vieții mele"
Va multumeac
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:26, 19 Aprilie 2018
Clauza despre care vorbiti se numeste de inalienabilitate, astfel bunul este inalienabil pe perioada vietii persoanei respective. Conform art 2351 Cod Civil Bunurile inalienabile sau insesizabile nu pot fi ipotecate. ("lasate gaj). Bunurile inalienabile pot fi grevate de sarcini cum ar fi ipoteca asupra unui bun viitor, dar mai mult decat sigur nu asta va intereseaza.
Daca bunurile inalienabile ar putea fi ipoteca, ar fi foarte usor pentru proprietar sa le instraineze, ca urmare a unei executari silite fictive incepute impotriva sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circuitul civil getuta getuta Imi puteti spune in ce situatii, un imobil este scos din circuitul civil ? (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de administrator al unei SC am luat o linie de credit garantata de FNGCM pe de o parte si eu in calitate de avalist al unui BO. Eu si ... (vezi toată discuția)
Clauza inalienabilitate 15062013 15062013 Buna seara, Soțul meu a mostenit împreuna cu sora sa un apartament in urma decesului mamei. Inainte de căsătoria noastră, sora a ieșit din ... (vezi toată discuția)