avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Influența negativă a tatălui asupra copilului. Ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Influența negativă a tatălui asupra copilului. Ce pot face pe cale legală?

Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 luni acum, vine cu tot felul de "informatii" de genul: mama nu are grija de mine, tati rupe capul lu' nenea care vine la mami in casa,....si lista este lunga si tot mai greu de gestionat. Am incercat sa discut cu tatal si mi-a spus ca fetita este schizofrenica si trebuie neaparat dusa la psiholog, ca el nu a facut asa ceva. O perioada fetita nu mi-a mai povestit nimic pentru ca "nu ma lasa tati". In plus fetita vine tot mai agresiva de la intalnirile cu tatal. Povestea din aceasta seara este ca mami nu mai este mama ei ci noua iubita a tatalui este, eu sunt a lu' nimeni, ea (fetita) va pleca cu tati si cu noua lui iubita intr-o tara (nu dau numele) iar mami ramane singura. Ce pot face pe cale legala? Pentru ca nu rezonez in comunicare cu acest om si toata lumea pana acum mi-a spus ca nu am ce sa fac. Nu exista nici-o lege? Chiar nu exista?
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Timpul de crestere al fetitei este aproape egal. Doua zile din saptamana la el si 3 la mine, 2 weekenduri la el si 2 la mine, jumatate din vacante....

Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
Cand un parinte ii spune copilului ca problemele din viata se rezolva prin "ruperea capului" semenilor e vorba strict de violenta si de nevoia unui ordin de protectie in care sa se solicite si obligarea agresorului la terapie.

Pai daca se poate obtine ordin de protectia doar pentru folosirea unor cuvinte inseamna ca si pentru dumnavoastra doamna PS ar trebui sa existe unul pentru ca proliferati aici pe forum violenta fizica impotriva tatilor care vin la programul de vizita.
Alienarea nu apartine exclusiv parintelui rezident si iata ca apartine si nerezidentului. Nu stiu unde si ce ati citit dumneavoastra insa daca imi puteti trimite in privat linkul cu protocolul care spune ca alienarea apartine exclusiv rezidentului va raman recunoscator.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
When, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Protocol încheiat între Asociația Română pentru Custodia Comună și Institutul de Psihologie Judiciară
Art.1. Prin prezenta se recunoaște fenomenul de alienare parentală. Alienarea parentală reprezintă o formă de abuz emoțional deosebit asupra copilului. În baza prezentului protocol, semnatarii vor cere organismelor abilitate ale statului să preia în legislația și în practica judecătorească bunele practici din străinătate legate de combaterea acestui fenomen.
Art.2. Pârțile semnatare apreciază că alienarea parentală poate fi înțeleasă și ca interferență negativă în dezvoltarea relațiilor specifice părinte-copil, a relațiilor de atașament reciproc ale unui copil cu părintele sau, provocată de oricare dintre părinți, de bunici sau de oricare altă persoană care locuiește în mod permanent cu copilul sau exercită autoritatea parentală ori tutela în locul părinților, cu scopul înstrăinării copilului de părintele său (numit părinte țintă sau părinte alienat), pentru a împiedica construirea și menținerea relațiilor specifice părinte-copil dintre minor și acesta.

When, pentru "îţi rup gâtul" un om poate fi condamnat pentru ameninţare, care este o infracţiune.La fel şi pentru ruptul fălcilor sau pentru "te omor cu mâna mea"

Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Martonze, utilizator
Martonze, cred ca interpretati gresit, scrie ca oricare dintre parinti sau bunici SAU oricare alta persoana alaturi de care copilul locuieste. Nu scrie deloc ca exclusiv de parintele cu care copilul locuieste.
Nu rezulta din citatul postat mai sus afirmatia dumneavoastra de mai devreme. este foarte gresit ce sustineti si drept urmare afirmatia mea este corecta, initiatoarea topicului este parintele tinta in campania de denigrare pe care fostul partener a inceput-o la adresa ei.
Doamna, va sugerez sa cititi mai mult despre alienarea parentala, cautati pe google, o sa observati cu ce va confruntati.
Probabil tatal incearca sa intoarca fata de partea lui ca sa ceara domiciliul la el si noua mandra iar pe cealalta parte nu si-a incheiat treburile cu dumneavoastra si tot e gelos.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îmi menţin interpretarea, susţinută şi de art. 913 (5), care dă posibilitatea părintelui nerezident să ceară penalizarea rezidentului în cazul refuzului minorului, prezumă automat culpa rezidentului.. Poate să scrie în Raportul psihologic că cel nerezident este vinovat, dreptul de a cere penalităţi este exclusiv al părintelui nerezident şi nimeni nu-l opreşte în a solicita penalităţile.
Scrie clar că "orice persoană care locuieşte în mod permanent cu copilul", este cât se poate de clar. De exemplu, sora sau amanta tatălui poate spune orice, fiindcă nu locuieşte în mod permanent cu copilul, nu e nici bunică, nici părinte. Sau vecinul, sau educatoarea, învăţătoarea sau diriginta, ş.a.m.d.

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Minor si familie madalinmanea madalinmanea Buna ziua . Sunt tatăl unei fetițe de 4 anișori . Aceasta imi poarta numele . Plătesc pensie alimentară regulat de aproximativ 2 ani . Iar de curând s.a ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)