Intr-o scara une toti locatarii au repartitoare, calorifele de pe scara nu se inchid, a.i. ultima luna de iarna din anul acesta am platit cel putin 30 lei pt caldura spatii comune in conditiile in care eu aveam oprite calorifele in casa.
Acum se repeta acelasi lucru: afara sunt 18 grade, iar pe scara merg calorifele (+ geamurile deschise). M-am adresat verbal administratorului care s-a justificat spunand ca nu este o suma mare si ca robinetii au fost furati.
Ce pot face a.i. el sa fie obligat sa monteze robineti sau eu sa nu mai platesc caldura pt spatiile comune atunci cand afara este f cald (informandu-l in prealabil ca nu este normal). mentionez ca plata pt spatiile comune depaseste in lunile calduroase plata pt apartament, in conditiile in care daca mi-e frig, dau drumu' la caldura (nu fac economie).
odata ce peretii din spatiile comune sunt calde,poate de aceea le indeshideti pe cele din casa,daca ar fi inchise cum credeti ca va fi si in casa?,va dau un ex.eu stau la et.1 si sub mine este casa scrari(intrarea din spatele blocului),in anul cand am avut caloriferul de sub mine spart,egrasia era pana la jumatatea peretelui dinspre scara,dupa ce am shimbat caloriferul, sa uscat,dovada ca si acele calorifere au un rost,nimeni nu zice sa faceti abuz,dar nici economie,se pot monta macar repartitoare,prin care macar sa le reduceti in perioada in care nu-si au rostul sa fie deschise la maxim,comunicarea contructiva intre dumneavoastra si administrator este cea mai buna solutie
Caldura pe spatiile comune nu se rezuma numai la caloriferele de pe hol, care evident pot fi oprite, nu e mare lucru de cumparat niste robinete. Caldura la comun inseamna si tevile din subsol si tevile verticale care va trec prin apartament si la uscatorii etc.
Daca aveti repartitoare pe calorifere, nu se poate scoate si baga in calcul 10 zile da, 20 ba pe caloriferele de pe hol. Deci acea suma de 30 lei, multi-putini nu este afectata in mare masura (eventual in jur de 12 lei) de aceste calorifere de pe hol.
@sacalul09
Nu se monteaza repartitoare pe caloriferele de pe hol. Sunt niste normative. ANSCR. Va rog tineti cont ca montarea repartitoarelor nu se face dupa cum crede fiecare, ci asa cum sunt aceste normative si calculul asemenea.
Stiu ce inseamna spatii comune si mai mult, nu am spus ca aceste calorifere sa fie inchise pe perioada rece. Insa astazi de ex, cand in Bucuresti au fost 18 grade, acum la ora 21 eu stau cu fereastra deschisa. Credeti ca este normal ca acele calorifere de pe scara sa fie deschise la maxim in timp ce fereastrele de pe casa scarii sunt deschise?
Despre aceasta situatie intreb eu. Pt mine cei 30 de lei nu reprezinta mare lucru, insa pentru un pensionar de pe scara sigur sunt importanti.
Deschiderea ferestrelor de regula se realizeaza pentru indepartarea mirosurilor
"imbietoare",nu pentru alungarea excesului de caldura.
Anterior solicitarii /impunerii punctului dvs de vedere cu precadere ,cu inchiderea caloriferelor aferent parti comune ,apreciez ca se impune a se acorda importanta cuvenita si constructorului si evaluatorului termic care ,dupa calcule amanuntite ,intre parter -ultimul etaj,scari terminale ,a dispus numarul de elemente ,care sa asigure capacitatea radianta necesara pentru o temperatura care sa mentina atat confortul termic cat mai ales,sa mentina constructia in limite tehnice normale.O temperatura scazuta conduce inevitabil la racirea peretilor exteriori cu consecinta directa a micsorarii rezistentei peretilor constructiei,permiterea infiltratiilor cu consecinta afectarii in parte sau in mai mare proportie asupra elementelor supuse procesului de degradare.
Incercati sa constientizati ca orice constructie are o durata de viata bine definita ,
care in timp este supusa la seisme de mai mari sau mai mici amplitudini ,
comportamente prevazute sau nu de catre constructor.Daca suplimentar ,fiecare generatie de locatari,intervine in sens negativ ,durata de existenta si garantia sigurantei constructiei scade apreciabil.
Debransare radet
damxie
Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Repartitoare
romella
Vreau sa stiu daca pot monta repatitoare pe caloriferele din apartamentul nostru in cazul in care nimeni dintre vecini nu vrea sa auda de ... (vezi toată discuția)