avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezilierea unui contract de închiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezilierea unui contract de închiriere

Avem contract de inchiriere a unui imobil pe durata de 1 an . Au trecut 6 luni de la data semnarii contractului . In ultimele doua luni nu am reusit sa platim intretinerea dar chiria este platita la zi . Am primit notificare cum ca in cazul neplatii pana la data X vom fi evacuati . acea data a trecut iar noi nu am fost evacuati . dorim sa ne mutam in urmatoarele zile intr-un alt spatiu dar vom platii toate restantele care s au adunat pana la data plecarii noastre . Problema este ca proprietara a pus o clauza in contract prin care in cazul rezilierii contractului inainte de termen suntem obligati in continuare saplatim chiaria pana la expirarea contractului ceea ce inseamna inca 6 luni . este legala acea clauza si intr-adevar ne poate obliga sa platim in continuare chiria chiar daca suntem evacuati ??
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 09:18, 27 Aprilie 2018
Cine a trimis notificarea ca veti fi evacuati ?


Valeriu Chirita a scris:

Cine a trimis notificarea ca veti fi evacuati ?

Proprietara imobilului ne-a trimis notificarea
Problema e de fapt ca dvs ati fost de acord cu clauza de reziliere. Daca nu mai sunt alte clauze contrare, se va aplica aceasta. Clauza nu e ilegala.
Notificarea de evacuare e si ea tot in conformitate cu vreo alta clauza?

alin moga a scris:

Problema este ca proprietara a pus o clauza in contract prin care in cazul rezilierii contractului inainte de termen suntem obligati in continuare saplatim chiaria pana la expirarea contractului ceea ce inseamna inca 6 luni . este legala acea clauza si intr-adevar ne poate obliga sa platim in continuare chiria chiar daca suntem evacuati ??

Ar trebui citita cu atentie clauza de reziliere. Daca solicitarea de reziliere vine din partea proprietarului si este abuziva, apreciez ca efectele clauzei nu ar mai fi aplicabile raporturilor dintre parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere cu probleme costy2010 costy2010 Detinem un apartament pe care l-am inchiriat acum aproape 4 luni pe baza unui contract facut la agentia imobiliara care a venit cu chiriasul. La data semnarii ... (vezi toată discuția)
Cerere de evacuare corstef corstef Buna ziua Pentru neplata chiriei pe mai multe luni am cerut instantei o somatie de plata. Acum, pentru neplata chiriei pot cere si evacuarea chiriasului ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)