avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie dupa semnarea contractului inainte de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie dupa semnarea contractului inainte de inceperea efectiva a lucrului

Buna ziua,

Am o ijtrebare la care nu gasesc raspuns nici pe site ul dvs,nici pe google si care ma cam sacaie.
Sa zicem.ca in data de 1 martie semnez un contract cu o Companie (A), contract cu incepere pe 15 martie. Intre timp sunt deja in preaviz de 20 zile de la compania de la care vreau sa plec (B).
Dupa semnarea contractului cu Compania A, dar inainte de inceperea efectiva a lucrului la aceasta, primesc o oferta mult mai buna de la Compania C.
Ce pot face in cazul asta, daca vreau sa merg la Compania C dupa ce am semnat deja cu Compania A?
Exista vreo obligatie, raspundere?
Stiu ca in perioada de proba de 90 de zile poti pleca anuntand angajatorul printr o simpla notificare....dar in cazul asta, in care vreau sa plec dupa ce am semnat dar inainte de a incepe lucrul, ce trebuie sa fac?
Multumesc tare mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:13, 22 Aprilie 2018
Nu mi este foarte clar cum trebuie sa procedez.
Sa inteleg ca nu este de ajuns o notificare?prin notificare eu inteleg un email trimis depart de HR.(care nici macar nu e in romania)
Si daca trimit acest email, este necesar sa merg la sediul companie pt a semna demisia?
Multumesc pt ajutor.
De ce nu trimiteti notificarea prin posta cu confirmare de primire ?

"Forma scrisă a demisiei reprezintă o condiţie ad validitatem şi această soluţie este justificată de principiul simetriei juridice, în sensul că, de vreme ce salariatul poate fi concediat numai printr-o decizie scrisă care trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute de lege, este firesc ca şi demisia să îmbrace la rândul ei forma scrisă."
(Curtea de Apel Piteşti, Secţia I civilă, Decizia civilă nr. 2812 din 5 septembrie 2013, Sursa: portal.just.ro)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie nicoleta78 nicoleta78 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema cu care ma confrunt. In cursul zlei de ieri mi-am dat demisia de la compania unde lucram. Am ... (vezi toată discuția)
Clauza in contract AlinaManoliu AlinaManoliu Buna ziua, Azi am semnat un contract de munca la o Clinica, in momentul semnarii nu am fost lasata sa citesc integral contractul, motivul... nu mai conteaza, ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba nelutza nelutza In data de 15 Martie 2020 am semnat contractul urmand ca pe 20 Martie acesta sa fie suspendat din cauza pandemiei.Acum pe 15 iunie ne am reluat activitatea si ... (vezi toată discuția)