As dori si eu foarte urgent o indrumare, va rog in legatura cu cumpararea unei case, avand la baza chitanta de mana.Persoana de la care am cumparat are la baza urmat.acte
-act de succesiune si act de mostenitor.
Succesiunea s a efectuat in baza unei chitante de mana la fel si mostenirea.Eu am cumparat, in anul 2006, tot in baza unei chitante de mana, vazand succesinea si actul de mostenitor.Aceste acte sunt valabile, incheiate in fata uni notar , autorizat.Am vrut sa fac cadastru si intabularea pe numele lor, dar am fost respinsi datorita chitantei de mana aflate la baza, succesiuni si actului de mostenire.
In complectare as mai avea de spus ca vanzatorii de la care am cumparat si ei la randul lor, au cumparat, in anul 1988 , tot in baza unei chitante de mana, dar intre timp aceea persoana a decedat.
In aceste conditii va rog sa ma ajutati , sa ma indrumati spre drumul de a finaliza odata aceasta problema.
Cumpararea unui imobil ( unei case) nu poate avea loc printr-o chitanta de mana, aceasta, eventual, putand avea valoarea uni antecontract.
Apoi, spuneti ca vanzatorul avea certificat de mostenitor ..de mana. Certificatul de mostenitor se elibereaza de catre notar si deci, trebuie incheiat in forma autentica. Este problematic , intrucat nici vanzatorul dvs. nu poate incheia contractul in forma autentica, deoarece nici el nu detine un act de proprietate valabil . Cekl mai indicat este sa va adresati unui avocat caruia sa ii aratati actele de mana pe care le detineti si acesta sa va indrume intocmai , si sa va reprezinte in instanta , daca va fi cazul .
Situatia dvs se rezolva numai prin instanta printr-o actiune in constatare a dreptului , dar nu sunt suficiente datele pe care le-ati expus in speta. In ce an ati cumparat imobilul ? Cum s-a facut succesiunea in baza unei chitante de mana ? Sunt multe amanunte , dar se poate rezolva cazul dvs adresandu-va unui avocat sau ma puteti contacta la tel.
Sti, ce imi spui pana acum tu, Legally, am facut, avocatul m-a reprezentat in instanta, dar c-am intarzie cu problema si deasta am incercat sa mai aflu de aici o alta indrumare, parere, solutie.Mi-a spus ca tb.sa asteptam ca tb.sa vine hotararea.......acum c-o fi hot.sau sentinta, D-zeu stie.Dar crezi/crete-ti ca as avea sanse de a-mi dobandi bunul??:(
Mersi mult!
Dumneavoastra nu v-ati prezentat la termenele de judecata? Nu ati vazut ce probe s-au administrat si ce a solicitat suplimentar judecatorul? Sansele dvs sunt direct proportionale cu probele existente la dosarul cauzei!B-)