As dori si eu foarte urgent o indrumare, va rog in legatura cu cumpararea unei case, avand la baza chitanta de mana.Persoana de la care am cumparat are la baza urmat.acte
-act de succesiune si act de mostenitor.
Succesiunea s a efectuat in baza unei chitante de mana la fel si mostenirea.Eu am cumparat, in anul 2006, tot in baza unei chitante de mana, vazand succesinea si actul de mostenitor.Aceste acte sunt valabile, incheiate in fata uni notar , autorizat.Am vrut sa fac cadastru si intabularea pe numele lor, dar am fost respinsi datorita chitantei de mana aflate la baza, succesiuni si actului de mostenire.
In complectare as mai avea de spus ca vanzatorii de la care am cumparat si ei la randul lor, au cumparat, in anul 1988 , tot in baza unei chitante de mana, dar intre timp aceea persoana a decedat.
In aceste conditii va rog sa ma ajutati , sa ma indrumati spre drumul de a finaliza odata aceasta problema.
Este posibil , in fond ati fost un cumparator de buna credinta , ati platit un pret. Faptul ca se intarzie atat este consecinta complexitatii acestui caz. Instanta , constatand buna credinta si imposibilitatea inchieerii actului de proprietate in forma prevazuta de lege , va va putea recunoaste dreptul de proprietate, pronuntand in acest sens o hotarare, Succes.
Care a fost ultima instanta la care s-a judecat cauza? Si de ce credeti ca nu aveti sanse ? Orice este posibil , depinde de profesionalismul cu care abordeaza avocatul acesta problema si de actele care stau la baza dovedirii dreptului de proprietate.
Degeaba este avocatul super profesionist! In primul rand conteaza documentele si profesionalismul judecatorului! Ca avocatul saracul poate sa stea si in maini daca judecatorul nu este de acord cu solicitarea reclamantului!B-)