avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Posibilitate radiere unui sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Posibilitate radiere unui sediu social

Buna ziua,

Am un apartament pe care doresc sa il vand. Am fost la taxe si impozite si am platit ce aveam de plata urmand sa cer cazierul fiscal. In momentul in care am cerut acest cazier, am descoperit ca pe adresa apartamentului exista un sediu social al unei firme care a fost infintata cu 10 ani inainte sa cumpar eu apartamentul. acest lucru l-am descoperit, deoarece directia taxe si impozite imi cere sa platesc taxa de salubrizare pentru aceasta firma ( stau in sectorul 4).
Am descoperit ca firma este inactiva din 2013 conform ANAF

Cum pot sa scot sediul social al acestei firme de pa adresa mea? Am incercat sa dau de administrator dar nu am reusit ( si sincer nu cred ca rezolvam ceva)

Multumesc,

Laurentiu
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 22:24, 19 Aprilie 2018
Inactivitatea firmei respective poate fi cauzata chiar de expirarea sediului. Puteti solicita un certificat constatator de la registrul comertului (se poate si online ([ link extern ] .
Daca in certificat apare cu sediul expirat, puteti duce aceasta dovada la primarie.

Daca motivul inactivitatii firmei nu e expirarea sediului, puteti solicita tribunalului sa pronunte lichidarea societatii bazandu-va pe art. 237 din legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, asa cum a fost modificat de Legea 152/2015

"ART. 237
(1) La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului,
tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni;
b) acţionarii/asociaţii au dispărut ori nu au domiciliul cunoscut ori reşedinţa cunoscută;
c) nu mai sunt îndeplinite condiţiile referitoare la sediul social, inclusiv ca urmare a expirării duratei actului care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social ori transferului dreptului de folosinţă sau proprietate asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social;

Va multumesc,

Nu a expirat sediul deorece este pe termen nelimitat, deci trebuie catre tribunal.

Imi puteti spune cum se poate solicita tribunalului lichidarea firmei? si daca stiti cam cat dureaza?

Imi pare rau, nu am mers niciodata pe procedura asta.
Dar, sfatul meu este sa va interesati la Registrul Comertului. Acolo cu siguranta puteti obtine sprijin si indrumare. Chiar puteti cere de acolo o copie a contractului de comodat si sa studiati care sunt cauzele care pot conduce la incetarea valabilitatii lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un raspuns pentru o firma in dizolvare marusica_2006 marusica_2006 am o firma din 2006 ,dar anul 2010 nu am avut o activitate clara si am fost pe pierdere si acum am ceva datorii,din aceasta cauza nu am depus nici o ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)
Firma desfiintata din oficiu. unde? Silvia  Aldea Silvia Aldea Am si eu o intrebare. Daca o firma infiintata in 09.03.2004 (un SRL) nu a despus niciodata situatiile contabile, nu a depus niciun bilant, balanta...[b]absolut ... (vezi toată discuția)