avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regimul coasiguratilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regimul coasiguratilor

Buna seara ! Mama mea lucrează in străinătate cu contract de munca , este posibil ca tatăl meu care lucrează in România sa o ia pe mama in calitate de coasigurat? Mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:26, 21 Aprilie 2018
Nu cred ca mama dvs poate deveni coasigurat daca realizeaza venituri.

Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionara din rep. moldova coasigurat IldikoB IldikoB Buna ziua, As dori lamuriri in privinta situatiei in care pensionara din Rep. Moldova poate fi coasigurata fiicei care lucreaza in Romania. Doamna pensionara ... (vezi toată discuția)
Mama poate fi coasiguratul copilului daca sotul inregistreaza venit(pensionar)? Mircea Parvulescu Mircea Parvulescu Buna seara,as avea o intebare de la serviciu mi-au spus ca nu pot sa o iau pe mama coasigurat atata timp cat tata e pensionar poate doar el eu putand sa o iau ... (vezi toată discuția)
Coasigurat AdriannaTatar AdriannaTatar Daca Mama este pensionarea, poate sa coasigure un copil care nu lucrează?daca da ,,,atunci ce acte ii trebuie si unde trebuie sa le depună (vezi toată discuția)