Am achiziționat în timpul căsătoriei o garsoniera; am divorțat in1991 iar soțul a decedat în 1993.Având ratele pe numele meu, am achitat garsoniera și am scos-o de sub ipoteca.Nu am făcut succesiunea dar locuiesc în acest imobil. Nu am avut copii cu defunctul, iar părinții acestuia sunt decedați. De la moartea fostului soț, nu am ținut legătura cu nimeni din familia acestuia, de altfel avea foarte puține rude ...Întrebarea este : ce îmi revine din această garsoniera?
Daca nu ati facut partaj si garsoniera a ramas bun comun dupa divort, pastrati 50% ca fiind partea dvs proprie. La cealalta jumatate au dreptul mostenitorii legali ai sotului, oricare ar fi acestia, frati, nepoti, etc. Pentru ratele platite puteti demonstra un drept de creanta impotriva mostenirii. Daca niciunul dintre acestia nu si-a exercitat optiunea succesorala (termenul era de 6 luni in 1993), e posibil ca mostenirea sa fie vacanta, in lipsa descendentilor si parintilor, nu mai sunt mostenitori rezervatari. Daca intrebati acum presupun ca nimeni nu a facut vreo cerere intre timp, iar dvs doriti sa dispuneti de bun?