avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile la moștenire după decesul fostului soț: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile la moștenire după decesul fostului soț: cât îmi revine din garsoniera bun comun?

Am achiziționat în timpul căsătoriei o garsoniera; am divorțat in1991 iar soțul a decedat în 1993.Având ratele pe numele meu, am achitat garsoniera și am scos-o de sub ipoteca.Nu am făcut succesiunea dar locuiesc în acest imobil. Nu am avut copii cu defunctul, iar părinții acestuia sunt decedați. De la moartea fostului soț, nu am ținut legătura cu nimeni din familia acestuia, de altfel avea foarte puține rude ...Întrebarea este : ce îmi revine din această garsoniera?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 23:39, 20 Aprilie 2018
Daca nu ati facut partaj si garsoniera a ramas bun comun dupa divort, pastrati 50% ca fiind partea dvs proprie. La cealalta jumatate au dreptul mostenitorii legali ai sotului, oricare ar fi acestia, frati, nepoti, etc. Pentru ratele platite puteti demonstra un drept de creanta impotriva mostenirii. Daca niciunul dintre acestia nu si-a exercitat optiunea succesorala (termenul era de 6 luni in 1993), e posibil ca mostenirea sa fie vacanta, in lipsa descendentilor si parintilor, nu mai sunt mostenitori rezervatari. Daca intrebati acum presupun ca nimeni nu a facut vreo cerere intre timp, iar dvs doriti sa dispuneti de bun?
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
CaraD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au decedat părinții, care au avut în posesie un apartament. ... astridamel astridamel Au decedat părinții, care au avut în posesie un apartament. Ei au doi copii, doi frați. Iar unul dintre ei cere să se facă succesiunea.. Cei doi frați , ... (vezi toată discuția)
Proprietari dupa testament carmen ala carmen ala Parintii mei vand cu clauza de uzufruct casa unui frate. Fratele lasa prin testament casa la doi nepoti. Fratele moare, dar dintre parinti, tatal inca ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)