Va implor...sunt intr-o situatie groaznica din care nu stiu daca mai pot iesi: m-a casatorit cu sotul meu de 1 an si 3 luni. La 7 luni de la casatorie am aflat ca este pus sub interdictie ,lucru care ma afecteaza ptr faptu ca doresc sa cumpar o locuinta iar el nu are drept de semnatura( nu am stiu nicio secunda despre acest aspect in momentul casatoriei). Cand m-am casatorit stiam ca sufera de epilepsie si ca are tutore dar nu am stiut ca acest lucru ma va afecta pe viitor. Mama lui îi este si tutore,si asistent personal desi eu sunt cea cu care locuieste( locuim cu chirie deoarece ne-a alungat din apartamentul dansei). Am aflat ca nu poate semna actele ptr un imobil pe care eu am intentionat sa-l achizitionez cu credit ipotecar acordat in baza venitului meu si doar al meu fara a implica in vreun fel pensia lui. Chiar nu am niciun drept in tara in care eu muncesc ,platesc taxe si impozite iar justitia imi ingradeste dreptul de a-mi cumpara o locuinta?! Ce pot face?? Am incercat sa anulez casatoria in instanta dar nu am avut succes. Sotul meu care nici el nu stie cum a facut mama lui acest lucru ( el este un om normal exceptand epilepsia) vrea sa ma ajute sa pot cumpara acest imobl dar mama lui (tutorele) nu doreste sub nicio forma sa semneze in calitate de reprezentant al lui. Care sunt drepturile mele ca cetatean al acestei tari?! Ce varianta as mai avea in incercarea de a cumpara un imobil? Chiar trebuue sa ma mut cu cortul toata viata?!
Sunt la al treilea termen la care judecătoarea a cerut dosarul da la starea civila unde am am cheiat căsătoria. La primul termen m-a întrebat de ce doresc sa anulez căsătoria ,eu raspunzandu-i ca doresc sa achiziționez o locuință ,iar faptul ca soțul nu poate semna actul de vanzare-cumpare ma obliga sa recurg la acest gest. La al doilea termen a cerut martor ptr administrarea probatoriului. Chiar nu stiu ce sa mai fac, am pierdut niste bani pe un contract de rezervare am pierdut timp care este f important ptr mine(am 40 de ani), nervi întinși la maxim ptr o cauza care era fff clara de la bun început( căsătoria cu un debil si alienat mintal este lovita de nulitate cf art 246). Va mulțumesc ptr interes si sprijin! La ce m-aș putea aștepta la acest al treilea termen? Multumesc?!
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
De acord cu dvs. Eu tot nu inteleg cum s-a putut incheia casatoria sub imperiul actualului cod civil, conf art 286 ofiterul de stare civila avea datoria sa refuze. Daca mireasa nu a inteles la momentul acela semnificatia tutelei, cei de la starea civila aveau datoria sa faca verificarile necesare si nu se poate sa fi avut dubii.
Poate doar daca interdictia a fost instituita fara a se fi demonstrat alienatia sau debilitatea mintala, sa fi fost cumva permis sub legislatia in vigoare la momentul cand a fost instituita?
Oricum ar fi nu aveti cum pierde.
Se poate sa primiti anularea casatoriei in acest proces, ceea ce ati dorit, sau daca cererea se respinge pentru ca a fost valabil incheiata casatorie, atunci sotul nu este alienat sau debil mintal, deci interdictia nu se justifica si puteti face o noua cerere pentru ridicarea interdictiei si eliminarea tutelei.
Multe mulțumiri pentru sprijin si suport! Ce înțeleg eu...in cazul in care cererea mea este respinsa ,trebuie sa cer ridicarea interdicției in temeiul art 943? Offf...cate ar fi de spus?! Soțul meu dorește cu ardoare să-și recapete acest drept care i s-a luat fara știință lui atunci când a împlinit 18 ani. Daca nu deranjez si nu sunt prea insistenta..v-aș putea deranja cu un telefon?? Mulțumim din tot sufletul ptr sfaturile dumneavoastră!
Buna ziua.Cazul meu este identic cu cel prezentat de utilizatorul Elena Capitanescu.Exceptia e ca eu nu sunt casatorita.
Ce avocati sunt specializati in acest domeniu si cum pot contacta utilizatorul CaraD?