avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cont bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cont bancar

Bună. Dacă la un cont bancar este un titular și un inputernicit, inputernicitul nu este proprietarul contului, adică ce e în cont nu este a comun?
Cel mai recent răspuns: Istvan.S , utilizator 13:30, 21 Aprilie 2018
Depinde.

Dacă ceea ce ați intrebat aici are legatură cu ceea ce ați intrebat în topicul despre „Succesiunea cu mamă vitrega”, eu zic că banii sunt comuni. (erau ai celor doi soți).

Nu este bine să adresați intrebari oferind doar jumătate de informație. Fiindcă atunci răspunsul il primiți ... tot pe jumătate. Iar uneori, o jumătate de adevăr devine o minciună intreagă. Chiar fără voia celui care răspunde. Fiindcă el răspunde în funcție de ceea ce ați întrebat.
Eu, întâmplător, am văzut și celălalt topic. Iar acolo, împuternicitul mai avea o calitate: era soția titularului. Îmi cam rezultă bani comuni... până la dovada contrară.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
romascanu, moderator
Aveți dreptate și îmi cer iertare nu am avut intenția de a ascunde ceva.
Sincer aspectul că banii erau comuni e interpretabil. Nam fost destul de explicit cu întrebarea mea de la început. Situația e în felul următor. După decesul lui socru, soacra vitregă a considerat că banii din cont îs numa a iei și că copii nu ce să se amestece. Contul să se golească fără să fie anunțat banca de decesul titularului și conurile nu trebuie băgate la succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu cu clauza ... Emanuela12345 Emanuela12345 Buba ziua!Urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu cu clauza de habitatie viagera pt ea.Cumnata mea vrea jumătate din suma.Este corect având în vedere ca ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare cu uzfruct viager,de la soacra mea ,dar pe contrac e trecut sotul meu iar eu in paranteza,sintem proprietari cu cota egala? crynarusu crynarusu Buna ziua ,am facut contract pe apartamentul soacrei mele de vinzare cumparare cu uzfruc viager,dar as vrea sa stiu ce obligatii avem fata de ea ? si la ... (vezi toată discuția)