Dacă ceea ce ați intrebat aici are legatură cu ceea ce ați intrebat în topicul despre „Succesiunea cu mamă vitrega”, eu zic că banii sunt comuni. (erau ai celor doi soți).
Nu este bine să adresați intrebari oferind doar jumătate de informație. Fiindcă atunci răspunsul il primiți ... tot pe jumătate. Iar uneori, o jumătate de adevăr devine o minciună intreagă. Chiar fără voia celui care răspunde. Fiindcă el răspunde în funcție de ceea ce ați întrebat.
Eu, întâmplător, am văzut și celălalt topic. Iar acolo, împuternicitul mai avea o calitate: era soția titularului. Îmi cam rezultă bani comuni... până la dovada contrară.
Sincer aspectul că banii erau comuni e interpretabil. Nam fost destul de explicit cu întrebarea mea de la început. Situația e în felul următor. După decesul lui socru, soacra vitregă a considerat că banii din cont îs numa a iei și că copii nu ce să se amestece. Contul să se golească fără să fie anunțat banca de decesul titularului și conurile nu trebuie băgate la succesiune.
Probleme de familie
as1959
Socrul meu, decedat de curand, detine un cont cu o suma in banca, reprezentand economii comune cu sotia lui, eu fiind imputernicit pe acest cont dar sotia lui ... (vezi toată discuția)