avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Lipsa de interes!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Lipsa de interes!

In 2017 am castigat definitiv un proces cu o banca. Aceasta a fost obligata sa recalculeze dobanda incepand cu 2009. Asta a fost si cererea mea. Cu greu banca a procedat la recalcularea dobanzii (cum au vrut ei) si mi-au dedus din credit o suma de 900 chf. Prin adresa prin care m-au anuntat de recalculare ma informau ca am platit in plus la credit 4000chf dar nu ii restituie deoarece nu am cerut acest lucru la proces??. Am deschis un nou proces prin care solicitam deducerea sumei respective din totalul creditului ramas de achitat, dar judecatorul (cu toate ca am fost singurul care m-am prezentat la proces si mi-am sustinut cauza) m-a incadrat la "Lipsa de interes". Cum a judecat aceasta cauza?
Lipsa de interes se traduce " nu trebuia sa deschideti proces pt asta " , cereti prin alta cerere sa va lamuresca dispozitivul hotararii ce ati obtinut-o.
Ca e logic ca suma retinuta in plus sa vi se compenseze. Puteti sa mergeti cu hotararea si la executor si cu ce ati primit de la ei.
Multumesc pentru raspuns. Cu executarea am incercat dar bancile sunt in Bucuresti si eu la Constanta. Inca o intrebare conexa. Daca Judecatoria mi-a acceptat dosarul si mi-a cerut si o taxa de timbru destul de mare, de ce m-au incadrat asa? Banii s-au dus degeaba?
Ar fi trebuit sa mergeti la avocat cu actele pana sa depuneti o astfel de cerere, banii s-au cam dus..
Nici acum nu e rau sa mergeti cu actele la avocat, poate interes aveati si atacati aceasta incheiere, daca se poate..
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
Asa am facut. Sunt suparat ca am depus noul dosar in Ianuarie 2018 si nici pana azi nu am o data de judecata. Cum ramane cu 25 zile, 10 zile si max 60 zile? Stiti la ce termene ma refer. In acest timp eu tot platesc la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces chf banci grigorina grigorina Buna ziua, Am un credit ipotecar chf, 2007, fara act aditional, sunt in proces , fond, deja al 3 lea termen, nu are timp banca sa depuna cele cerute de ... (vezi toată discuția)
Conexare ? pneuros pneuros Am depus o cerere de deschidere a procedurii insolventei pentru un SRL, uitanduma mai atent pe portalul justitiei am constatat ca mai exista o cerere depusa ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata.am facut o cerere la o banca, de recalculare a ... Drujescu Drujescu Buna dimineata.Am facut o cerere la o banca de recalculare a unui credit,in data de 12 iulie 2022 si NU am primit raspuns nici pana astazi ! In cat timp ... (vezi toată discuția)