Sunt un tatic ( in devenire),prin februarie ar trebui sa nasca sotia,si sefii mei vor sa ma dea in somaj incepand cu data de 1 nov....intrebarea mea este daca mai pot intra in concediul de ingrijire copil?...avand in vedere ca sotia este angajata ca intretinator persoana bolnava...Eu l-am intrebat pe seful daca vrea sa -mi aprobe intrarea in concediu...si cred ca de asta vrea sa ma dea in somaj...Daca aveti vreo sugestie la ce as putea face...va rog sa imi ziceti...sau se poate intra in concediu si din somaj?sau fara aprobarea lui???ca eu unul nu stiu care este procedura exacta!
In speranta ca-mi veti raspunde la inrebare...va multumesc!
concediul crestere copil nu se apropa ci se accepta, insa nu puteti intra in concediu pana nu naste sotia. Numai sotia are drept la concediu pt sarcina si leuzie#-o
daca la nasterea copilului indepliniti conditia privind stagiul de cotizatie de 12 luni consecutiv, veti putea intra in concediul crestere copil chiar si din somaj.
acest concediu suspenda plata indemnizatiei de somaj, urmand ca la sfarsitul concediul crestere copil, sa reintrati in plata la somaj
Atentie! ca sa intrati in somaj cartea dumneavoastra de munca trebuie inchisa cu art. 65 (1) din Codul Muncii .Daca va pune sa va dati demisia nu veti beneficia de somaj. In termen de 30 zile angajatorul trebuie sa va inmaneze actele necesare dosarului de somaj , cartea de munca si adeverinta de somaj.