avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de ingrijire copil trebuie aprobat de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de ingrijire copil trebuie aprobat de angajator???....

Sunt un tatic ( in devenire),prin februarie ar trebui sa nasca sotia,si sefii mei vor sa ma dea in somaj incepand cu data de 1 nov....intrebarea mea este daca mai pot intra in concediul de ingrijire copil?...avand in vedere ca sotia este angajata ca intretinator persoana bolnava...Eu l-am intrebat pe seful daca vrea sa -mi aprobe intrarea in concediu...si cred ca de asta vrea sa ma dea in somaj...Daca aveti vreo sugestie la ce as putea face...va rog sa imi ziceti...sau se poate intra in concediu si din somaj?sau fara aprobarea lui???ca eu unul nu stiu care este procedura exacta!
In speranta ca-mi veti raspunde la inrebare...va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 20:27, 28 Octombrie 2009
concediul crestere copil nu se apropa ci se accepta, insa nu puteti intra in concediu pana nu naste sotia. Numai sotia are drept la concediu pt sarcina si leuzie#-o

daca la nasterea copilului indepliniti conditia privind stagiul de cotizatie de 12 luni consecutiv, veti putea intra in concediul crestere copil chiar si din somaj.

acest concediu suspenda plata indemnizatiei de somaj, urmand ca la sfarsitul concediul crestere copil, sa reintrati in plata la somaj

deci banii nu ii veti pierde:P
multumesc..pt lamurire...
=D>...parca mi-a revenit cheful de munca....
Atentie! ca sa intrati in somaj cartea dumneavoastra de munca trebuie inchisa cu art. 65 (1) din Codul Muncii .Daca va pune sa va dati demisia nu veti beneficia de somaj. In termen de 30 zile angajatorul trebuie sa va inmaneze actele necesare dosarului de somaj , cartea de munca si adeverinta de somaj.
Nici cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor nu trebuie sa faceti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil de catre tata tipar tipar buna ziua , sotia mea este in concediul de 126 zile , pe care l a inceput cu data 1 septembrie 2010, deci ar trebui sa solicite concediul de ingrijire incepind ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate micky75 micky75 DACA INTRU IN CONCEDIU DE PATERNITATE CARTEA DE MUNCA SE INTRERUPE SAU NU? SOTIA TREBUIE SA NASCA IN JUR DE 2 APRILIE EU CA TATIC DE CAND POT SA INTRU IN ... (vezi toată discuția)
Concediul de cresterea copilului smith2008 smith2008 sotia mea e insarcinata in luna a opta. as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care ea vrea sa-si dea demisia de la primaria unde lucreaza, pentru ... (vezi toată discuția)