avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 212 vs 600
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 212 vs 600

Buna dimineata!
Daca am depus deja declaratia 600, trebuie sa revin si sa (re)depun declaratia 212?! Asta in conditiile in care, anul trecut nu am avut nici un fel de venit...
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:01, 12 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declaratia asta noua unica 212 o depuneti si pentru situatia din 2018, nu numai pentru ce a fost anul trecut. Adica pentru partea de contributie la sanatate pentru anul acesta ca sa va asigurati.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Daca am platit doar primele 2 luni... si inca nu am achitat la zi sanatatea, se aplica vreo penalitate?
Multumesc!
Nu pentru ca odata cu depunerea declaratiei unice 212 s-a schimbat si termenul de plata si in acest an veti putea sa faceti plata pe tot anul pana pe 15 decembrie 2018. Cititi acolo in declaratie ca ati putea avea reduceri la plata.
Buna ziua!
Ma puteti ajuta va rog, intr-o problema?
Anul trecut cu toata nebuia cu declaratiile astea... a incurcat destul de mult situatia pt anul acesta.
Incercand sa completez declaratia unica on line, cu datele de anul trecut (fara venit - dar cu plata contributiilor la salariul min. brut pe economie), programul ma atentioneaza ca de fapt as fi platit doar jumatate de an. Desi eu am platit asa cum am zis intr-o postare mai sus, primele doua luni, apoi diferentele conform declaratiei unice.
Acum cum sa procedez?! Cum ar trebui sa completez aceasta declaratie unica?
Multumesc anticipat!


george-neagu a scris:

Nu pentru ca odata cu depunerea declaratiei unice 212 s-a schimbat si termenul de plata si in acest an veti putea sa faceti plata pe tot anul pana pe 15 decembrie 2018. Cititi acolo in declaratie ca ati putea avea reduceri la plata.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati depus anul trecut declaratia unica pentru partea de asigurare la sanatate, atunci acum nu mai completati partea ce se refera la anul 2018 ci doar la partea de asigurare la sanatate pentru 2019.
Dar pana s-o completati mergeti la finante si explicati-le si lor ce se intampla cu situatia anului 2018, sa va ajute cu un sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 600 EllaEla EllaEla Buna ziua! Va rog... pana la ce data se depune declaratia unica 600 anul acesta? P.S. In cazul in care am deschis un PFA intr-un apartament, dar nu se ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica pfa, cass platit anticipat wrunning wrunning Buna ziua! Ca persoana fizica, in anul 2018, nu am avut niciun fel de venit si la finalul anului am achitat suma de 1440 lei, echivalentul a 6 salarii minime ... (vezi toată discuția)
Inchiriere imobil - contract de inchierere Andrei.Marinescu Andrei.Marinescu Buna ziua, Doresc sa inchiriez o garsoniera in Bucuresti si la majoritatea vizionarilor primesc intrebari legate de depunerea contractului de inchierere la ... (vezi toată discuția)