Buna ziua!
Va rog... pana la ce data se depune declaratia unica 600 anul acesta?
P.S. In cazul in care am deschis un PFA intr-un apartament, dar nu se desfasoara nici o activitate, trebuie sa depun iar vreo decalratie pe proprie raspundere? Am depus anul trecut...
Multumesc anticipat.
george-neagu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Se depune declaratia unica pana la 15 martie 2019 pentru 2018 care a inlocuit de anul trecut declaratia 600 si inca cateva pentru pfa.
Pentru partea a doua a postarii dumneavoastra, mergeti la directia de impozite si taxe de la primaria localitatii cu o copie dupa certificatul constatator primit de la registrul comertului la infiintarea pfa..
Buna ziua!
Am incercat sa completez Declaratia Unica din contul meu de pe siteul ANAF si m-am confruntat cu o problema la capitolul "I.3.2 Date privind contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată pentru anul 2018", punctul "2.Baza anuală de calcul a CASS (Număr luni x Salariul minim)".
Anul trecut in baza declaratiei 600 am platit sanatatea doar pe lunile ianuarie si februarie... apoi cand am vrut sa platesc in continuare diferentele la sanatate, referentul mi-a tot zis sa astept noile regelmentari... iar dupa ce s-a dat declaratia unica si am completat-o am platit si diferentele catre sanatate.
Ca atare, mi-am platit sanatatea pentru primele doua luni ale anului dupa declaratia veche, iar apoi in continuare conform noii declaratii.
Acum cand am inceput sa completez, on line delaratia unica, si am ajuns sa completez suma la pct.2 ... m-am blocat! Atat declaratia 600, cat si cea unica au fost completate pt "fara venit" si am platit la salariul minim brut.
Iar acum, conform socotelilor mele reiese faptul ca pe tot anul 2018 am platit contribuita la sanatate aferenta numai la 6 luni * salariul min. brut. si cumva as mai avea de platit ceva diferente... desi referentul mi-a zis (anul trecut cand cu noua decalratie) ca nu ar mai fi nimic, nici o diferenta.
Iar acum am doua probleme... am platit corect anul trecut sanatatea? Si a doua ar fi cum se completeaza declaratia unica de anul acesta?!
Multumesc anticipat!
P.S. nelamurirea mea e legata de faptul ca daca o completez conform sumelor platite, reiese ca as fi platit doar pt 6 luni (desi cum mai zis mai sus, am platit sanatatea, pe tot anul, conform celor 2 declaratii depunse).
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va uitati in declaratia unica pe care ati completat-o si depus-o in 2018 si vedeti cum ati bifat la capitolul acesta al cass si la fel selectati si pentru 2019. Nu s-a schimbat nimic.
Ar fi bine sa mergeti la finante la inspector sa intrebati pentru 2018 In mod normal nu ar fi trebuit sa va inregistreze si a va ia in consideratie deloc declaratia 600 depusa la inceput de an 2018 ci doar declaratia unica.
Declaratia 212 vs 600
EllaEla
Buna dimineata!
Daca am depus deja declaratia 600, trebuie sa revin si sa (re)depun declaratia 212?! Asta in conditiile in care, anul trecut nu am avut nici ... (vezi toată discuția)