avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum scot o revista
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum scot o revista

Buna ziua prietenul meu doreste sa scoata o revista,in care articolele sa fie scrise de el si pe care doreste sa o distribuie gratis..Care sunt procedurile legale.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: simi79 , utilizator 14:39, 30 Octombrie 2009
1. Trebuie sa ceara un numar ISSN de la Bibiloteca Nationala ([ link extern ] );
2. Dupa cum stiu eu nu exista niste conditii speciale pentru edituri. Daca are editarea revistelor cu CAEN cu tot in statut, atunci poate sa-si angajeze redactorii fara nici o problema;
3. Daca el doreste sa faca singur imprimarea, atunci va trebui sa intereseze la ORC local, daca exista conditii speciale, si daca da, care sunt aceste, daca insa va duce materialul gata la o imprimerie, atunci nu mai are asemenea probleme;
4. In cazul in care vrea sa le distribuie in regim propriu, trebuie sa faca angajarile sau contractele respective, tipice distribuitorilor (va propun sa va interesati la ITM local) sau sa incredinteze distribuirea unor societati specializate.
Trebuie sa solicite mai intiti ISSN si apoi sa incaapa plublicarea
Multumesc tuturor pentru raspuns.Daca ma poate ajuta cineva cam cat ar costa de tiparit 300 de exemplare .Va multumesc anticipat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare ziar/revista miha_xxx miha_xxx Cine ma poate ajuta cu ceva informatii legate de infiintarea unui ziar sau a unei reviste? (in sensul ca as vrea sa stiu ce autorizatii am nevoie si ce alte ... (vezi toată discuția)
Srl cu profil jurnalistic clepsidra clepsidra buna ziua. doresc sa editez un ziar bilingv, adica in limba romana si o alta limba. doresc sa ma interesez acum care sunt conditiile legii prin care pot sa ... (vezi toată discuția)
Ziar/pliant mas mas Vreau sa facun ziar...ceva gratis...foarte mic...max 2 pag A4...subiecte generrale de viata...pentru un sat...vreau sa il scot o data la 2 sapt. Imi trebuie ... (vezi toată discuția)