avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fereastra vecinului cu vedere spre curtea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fereastra vecinului cu vedere spre curtea mea

Am cumparat o casa iar vecinu are o fereastra mare direct cu vedere in curtea mea cu ferestre transparente zice ca are acordu primariei.ce pot face?
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
Ioan balan, utilizator
Cel mai recent răspuns: CristiA. , utilizator 11:03, 23 Aprilie 2018
Buna ziua,
Depinde de distanta de la fereastra la gard.
Studiati prevederile art. 615 C.Civ.
Primaria nu poate da acorduri pentru incalcarea legii.
Adresati-va instantei daca nu va intelegeti.
Ca spirit de gluma, acuma, depinde cine la cine se uita. Daca vecinul are o nevasta frumoasa eu nu l-as da in judecata. In fond este vorba si de noul trend "globalist" de genul "noi n-avem nimic de ascuns".
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
viorel55, utilizator
Da buna gluma

Imi plac si mie glumele dar nu am nici un pic de intimitate

Nu există gard intre noi casa lui este construita chiar pe marginea proprietati lui de la fundatie pana la curtea mea sunt 20 cm nici macar distanta pentru scurgerea apei de pe acoperiș nu e respectata dar asta sa o lasam nui asa mare problema lipsa intimitati este..
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
(1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond. Eu zic sa consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la fereastra facuta inspre curtea vecinului. Balan vali Balan vali Sora mea are o fereastra facuta inspre curtea vecinului. Tin sa precizez ca atunci cand a fost facuta fereastra era o trecatoare (ulita) apoi vecinul sa extins ... (vezi toată discuția)
Informație privind gardul viu de pe hotar djalex21 djalex21 Buna seara va fac si eu o intrebare detin un gard viu din tuia care se afla in fata gardului de la hotar iar vecinul meu are casa la 1 metru de gard si 3 ... (vezi toată discuția)
Care este distanta legala dintre geam si vecin avramadalina avramadalina Am construit o casa la o distanta de 60cm de gardul vecinului,iar peretele bucatariei da spre gradina vecinului.Noi am facut un geam la o inaltine de 1,90m de ... (vezi toată discuția)