avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la concediu prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la concediu prenatal

as vrea sa stiu daca am dreptul sa intru in concediu prenatal direct din CIC1. ar trebui sa ma intorc la serviciu pe 1 februarie 2010 si sa nasc pe 5 aprilie 2009. deci, teoretic am dreptul sa intru in prenatal cu 2 luni inainte de nastere.
Cel mai recent răspuns: vocesprimaveras , utilizator 12:03, 29 Octombrie 2009
Din cele 126 de zile de concediu maternal, obligatoriu 42 trebuie sa fie post;atal in functie acest lucru puteti sa intrati sau nu in alt concezdiu
Si eu zic ca putei intra. Totusi, daca aveiti contractul de munca suspendat, va sfatuiesc sa mergeti la serviciu, sa solicitati incetarea suspendarii si sa-i dati noul concediu.

Multa sanatate!
top dan a scris:

Din cele 126 de zile de concediu maternal, obligatoriu 42 trebuie sa fie post;atal in functie acest lucru puteti sa intrati sau nu in alt concezdiu

asta stiam, intrebarea este daca pot intra direct din CIC 1 in concediu prenatal sau trebuie intai sa ma intorc la serviciu si dupa o perioada(1zi, 1 sapt, 1 luna) pot intra in prenatal?
Outeti intra in concediu prenatal direct din concediu crestere copil, adica solicitati incetarea suspendarii cu 01.02.2010, iar cu aceeasi zi puteti prezenta un concediu cod 08.
multumesc mult, Titiana, pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

85% indemnizatie pt al doilea copil jcm jcm Buna ziua! Sunt in CIC din 08.04.2008. Pana in ian 2009 am primit indemnizatie 600 ron dupa care 85% din media ultimelor 12 salarii. In cazul in care nasc al ... (vezi toată discuția)
Trecere de la cic1 la cic2 Ramona80 Ramona80 Buna ziua, Pe 4 mai 2008 am nascut un baietel. In prezent sunt in concediu de crestere copil, si sunt din nou insarcinata. Data probabila a nasterii este pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)