In primul rand,discutati cu administratorul si dati-i indexul.Sa nu aveti surprize si sa fie un consum mare nedeclarat.Apoi,administratorul sa anunte firma care le-a instalat,sa vina sa le sigileze.
Reprezentantul legal al asociatieid e proprietari este presedintele de asociatie care detine competenta decizionala
Este de preferat ca anterior incheierii oricarui document de achizitie apartament sa solutionati problema apometrului
Verificati temeinic situatia financiara a apartamentului,daca exista eventiale debite la asociatia
de proprietari sau furnizori de utilitati/servicii
Sigilarea apometrelor de regula se realizeaza de catre operatori economici autorizati si de catre asociatia de proprietar
Nu este regula generala ca apometrele sa fie instalate prin asociatia de proprietari,astfel ca sunt multe asociatii de proprietari unde apometrele individuale au fost instalate de catre proprietari prin personal/operatori autorizati
As vrea sa va informez ca asociatia trebuie anuntata de aceasta chestiune.
Impreuna cu vanzatorul notati toti indecsii (apa, gaze, electricitate), verificati sigiliile.
Regula generala:
Sigilarea apometrelor in instalatiile interioare se fac doar prin asociatie. Daca acest lucru se face de catre nush cate firme, cel care controleaza existenta/inexistenta sigiliilor, nu o sa mai stie cine/cand a sigilat,cand trebuie schimbat apometrul.
La noi in asociatie se procedeaza in felul urmator:
- ne-am procurat sigilii personalizate cu numar unic (cost 0.60 lei /buc), prevazut cu shufa din inox (asemanatoare ca cele de la contorii electrici);
- avem niste PV tipizate care se folosesc atunci cand se sigileaza apometrul (2 ex.);
- prin regulament intern, am prevazut ca nimeni nu umbla la sigiliu, indiferent motivul, fara informarea administratorului;
- practic, daca asociatia s-a ocupat de sigilare, doar prin asociatie se mai poate schimba sigiliul si doar in situatii exceptionale;
Stima, AG.
De regula proprietarul care face resigilare apometru ca urmare a verificarii tehnice sau a inlocuirii acestuia are obligatia sa prezinte la asociatie documentul justificativ inclusiv certificatul de verificare metrologica care precizeaza concret perioada de valabilitate -pentru evidenta asociatiei
Nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige asociatia de proprietari sa se ocupe de instalare apometre si de sigilarea acestora
Sunt asociatii unde se hotaraset de comun acord instalarea unui anumit tip de apometre identice la toti proprietarii si acestia pot instala apometrele fie prin orice operator autorizat sau prin firma agreata de asociatie
Nu este regula generala utilizarea de sigilii personalizate
Apometre bloc
Waters
In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)