avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare

Buna ziua! In cazul in care sunt de acord cu pretentia dedusa judecatii formulez intampinare prin care specific faptul ca sunt de acord si ca nu am nicio obiectiune fata de ceea ce mi se cere?
Cel mai recent răspuns: Flavian Mitrac , utilizator 08:16, 24 Aprilie 2018
Daca recunoasteti/sunteti de acord cu pretentia dedusa judecatii, puteti specifica astfel in cuprinsul intampinarii....
Recunoscand pretentiile prin intampinare nu o sa fiti obligat la plata cheltuielilor de judecata
Am primit odata cu cererea de chemare in judecata si o adresa de la instanta prin care ma instiinteaza faptul ca potrivit art 44 din OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru coroborat cu art. 18 din OUG nr. 50/2008 privind ajutorul public judiciar potrivit caruia "Cheltuielile pentru care partea a beneficiat de scutiri sau reduceri prin incuviintarea ajutorului public judiciar vor fi puse in sarcina celeilale parti, daca aceasta a cazut in pretentiile sale. Partea cazuta in pretentii va fi obligata la plata catre stat a acestor sume". Am primit extras din dispozitivul incheierii finale de dezinvestire pronuntata in dosar. In acest extras din titlu executoriu se specifica faptul ca reclamantul a facut cerere de ajutor public judiciar, iar instanta a admis in parte aceasta cerere dispunand esalonarea taxei judiciare de timbru in cateva transe lunare. Intrebarea mea este: daca eu sunt de acord cu ceea ce se solicita prin cererea de chemare in judecata, va trebui sa suport eu aceste cheltuielile de pe taxa judiciara de timbru sau alte cheltuieli? Nu imi este clar acest aspect.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Flavian Mitrac, utilizator
In cazul acestui ajutor public judiciar acordat reclamantului prin esalonarea platii taxei judiciare de timbru, in intampinare mai pot specifica faptul ca sunt de acord cu pretentia dedusa judecatii, dar ca solicit obligarea reclamantului la cheltuielile de judecata?
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
Flavian Mitrac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg hotararea VikBemBem VikBemBem Buna ziua. ------------- In actiunea civila am cerut \\"cu cheltuieli de judecata\'\' [b] * Cum pot deduce din aceasta hotarare daca \'\'cheltuielile mele ... (vezi toată discuția)
Proprietate cu cota in diviza-cum poti iesi fara acordul partilor Petrescucr@gmail.com Petrescucr@gmail.com Am mostenit un teren si o casa ,impreuna cu alte rude (in numar de 6). Care este procedura sa separ cota in diviza de ceilalti ,cat ar costa? Ma refer la ... (vezi toată discuția)
taxa timbru judiciar carsteadana carsteadana buna seara . va rog frumos sa-mi spuneti -1 daca am fost scutita la plata taxei de timbru deoarece am dovedit lipsa veniturilor , la sf procesului de ... (vezi toată discuția)