avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de uzul fruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de uzul fruct

Buna ziua ,
Am facut la primaria Sectorului 3 din Bucuresti o solicitare de atribuire a titlului de proprietate pentru terenul aferent apatamentului unde locuiesc conform Legii nr. 18 / 1991, art 36 alin 2.
Acest apartament l-am donat fiului meu cu uzul fruct subsemnata. Impozitul , rolul este nominalizat astfel : Numele copilului care a primit donatia si uzul fruct subsemnata.
Raspunsul Primariei final, dupa ce mi-au cerut in 3 randuri Certificate fiscale pentru ca expirau termenele pana deeschideau ei dosarul , declaratii notariale, etc….acum au gasit o alta gaselnita :
“ NU poate fi solutionata cererea pana la transmiterea deplinei proprietati prin stingerea dreptului de usufruct viager asupra apartamentului “, cu alte cuvinte pana mor eu.
V-as ramane racunoscatoare cu un raspuns la ce as putea face , va multumesc
Silvia
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:51, 23 Aprilie 2018
Puteti da o declaratie notariala ca renuntati la dreptul de uzufruct viager.
Declaratia urmeaza a fi depusa la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, pentru radierea clauzei din Cartea Funciara. De la acel moment, fiul dvs va deveni proprietar deplin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzufruct silviaRadu54 silviaRadu54 Buna ziua , Am facut la primaria Sectorului 3 din Bucuresti o solicitare de atribuire a titlului de proprietate pentru terenul aferent apatamentului unde ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare apartament (primit prin donatie) andycyo andycyo Buna ziua, Doresc sa vand un apartament , care este lasat mostenire de la unchiul meu (stabilit in SUA) prin act de donatie , uzufruct viager. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)