avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de uzul fruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de uzul fruct

Buna ziua ,
Am facut la primaria Sectorului 3 din Bucuresti o solicitare de atribuire a titlului de proprietate pentru terenul aferent apatamentului unde locuiesc conform Legii nr. 18 / 1991, art 36 alin 2.
Acest apartament l-am donat fiului meu cu uzul fruct subsemnata. Impozitul , rolul este nominalizat astfel : Numele copilului care a primit donatia si uzul fruct subsemnata.
Raspunsul Primariei final, dupa ce mi-au cerut in 3 randuri Certificate fiscale pentru ca expirau termenele pana deeschideau ei dosarul , declaratii notariale, etc….acum au gasit o alta gaselnita :
“ NU poate fi solutionata cererea pana la transmiterea deplinei proprietati prin stingerea dreptului de usufruct viager asupra apartamentului “, cu alte cuvinte pana mor eu.
V-as ramane racunoscatoare cu un raspuns la ce as putea face , va multumesc
Silvia
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:51, 23 Aprilie 2018
Puteti da o declaratie notariala ca renuntati la dreptul de uzufruct viager.
Declaratia urmeaza a fi depusa la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, pentru radierea clauzei din Cartea Funciara. De la acel moment, fiul dvs va deveni proprietar deplin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzufruct silviaRadu54 silviaRadu54 Buna ziua , Am facut la primaria Sectorului 3 din Bucuresti o solicitare de atribuire a titlului de proprietate pentru terenul aferent apatamentului unde ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Drepturile unei persoane care a vandut apartamentul cu clauza de uzufruct baratannamaria baratannamaria Am vandut apartamentul cu act de vanzare cumparare cu,clauza de uzufruct.Doresc sa stiu care sunt drepturile mele in cadrul asociatiei de ... (vezi toată discuția)