avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de uzufruct

Buna ziua ,
Am facut la primaria Sectorului 3 din Bucuresti o solicitare de atribuire a titlului de proprietate pentru terenul aferent apatamentului unde locuiesc conform Legii nr. 18 / 1991, art 36 alin 2.
Acest apartament l-am donat fiului meu cu uzul fruct subsemnata. Impozitul , rolul este nominalizat astfel : Numele copilului care a primit donatia si uzul fruct subsemnata.
Raspunsul Primariei final, dupa ce mi-au cerut in 3 randuri Certificate fiscale pentru ca expirau termenele pana deeschideau ei dosarul , declaratii notariale, etc….acum au gasit o alta gaseslnita :
“ NU poate fi solutionata cererea pana la transmiterea deplinei proprietati prin stingerea dreptului de usufruct viager asupra apartamentului “, cu alte cuvinte pana mor eu.
V-as ramane racunoscatoare cu un raspuns la ce as putea face , va multumesc
Silvia
Cel mai recent răspuns: silviaRadu54 , utilizator 23:54, 15 Februarie 2018
Buna seara,

va raspuns prin Decizie ? sau notificare simpla?

Pentu ca sunt acte juridice administrative cu regim juridic diferit care se pot ataca in Contencios Administrativ.

Cu drag
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
Avocat Minoi, utilizator
Mi-au răspuns printr-o simpla adresă, nici decizie, nici notificare !
Mulțumesc și eu, ce ma sfătuiți ca pot face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzul fruct silviaRadu54 silviaRadu54 Buna ziua , Am facut la primaria Sectorului 3 din Bucuresti o solicitare de atribuire a titlului de proprietate pentru terenul aferent apatamentului unde ... (vezi toată discuția)
Uzufruct sau drept de uz? catadanitm catadanitm Buna ziua, Sunt propietarul unui apartament si doresc sa ofer unui prieten drept de uz sau uzufruct. Mentionez ca eu doresc in continuare sa raman in ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct ALIN_33 ALIN_33 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament care are ca drept de uzufruct viager pe soacra mea. Intrebarea mea este : Soacra mea poate sa vanda ... (vezi toată discuția)