avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calitatea procesuala pasiva a unitatilor militare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calitatea procesuala pasiva a unitatilor militare

Am depus o actiune posesorie in complangere impotriva unei unitati militare prin MAN si mi s-a respins pe exceptia lipsei calitatii procesuale. Din ce stiu UM sunt reprezentate prin MAN... De aici nedumerirea mea.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:24, 28 Octombrie 2009
Unitatea militara are personalitate juridica distincta, din cate cunosc eu.
Sigur ca da, unitatea militara are personalitate juridica, patrimoniu si conducere proprie. Ca atare ar trebui sa stea in judecata de una singura prin comandantul acesteia. Insa pot fi si UM-uri mai mici fara personalitate. Poate reveniti cu amanunte.
unitatea militara nu are personalitate juridica.Calitate procesuala are M.Ap.N
Conform legii 213/1998, terenurile si cladirile apartinand unitatilor militare sunt domeniu public al statului, reprezentant prin MapN. Daca plangerea dvs. se referea la dreptul de proprietate sus mentionat, calitatea de parat o are MApN

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pt ofiterii mapn se poate merge in instanta pe litigiu de munca conf cod muncii ? Krissia . Krissia . Pentru ofiterii MAPN se poate apela la Tribunal - sectia litigii de munca pt daune morale, hartuire psihica, anulare acte administrative si repunere in ... (vezi toată discuția)
Nelamurire ContSters94625 ContSters94625 buna!azi m-am inregistrat pe forum.am o rugaminte la voi.as dori sa stiu daca locuintele de serviciu sau cele de interventie dintr-o garnizoana militara fac ... (vezi toată discuția)
Ordin al ministrului vs text de lege Sky73 Sky73 Buna ziua, Prin L115/24.05.2017 se acorda un spor pentru personalul planificat sa asigure continuitatea indeplinirii atributiilor specifice. Tot in aceeasi ... (vezi toată discuția)