avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am nevoie de avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am nevoie de avocat

Buna ziua,
Numele meu e Ionut, sunt din Sibiu, am 25 de ani, iar vara trecuta am fost prins in Vama Veche fumand marijuana, plus posestie de aprox 0.7 grame. Am fost dus la sectie unde am dat o declaratie, iar mai apoi in ianuarie 2018 am fost inclus in programul de prevenire, evaluare si consiliere antidrog unde am stat la o discutie cu un psiholog si un sociolog care mi-au zis ca e totul in regula din punctul lor de vedere, ca nu am nevoie de consiliere si ca vor trimite un feedback bun catre DIICOT Constanta. Acum am fost sunat sa ma prezint la DIICOT constanta in fata unui procuror si m-a sfatuit sa vin insotit de un avocat pentru "a termina toate demersurile in aceeasi zi".
La ce sa ma astept in urma discutiei cu procurorul?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna ziua,
Revin cu o actualizare si la final cu o mica intrebare referitoare la aceasta situatie.

Am fost in Constanta si m-am prezentat in fata unui procuror cu un avocat, iar apoi, cum a spus si domnul Patrascu, am putut incheia un acord de recunoastere a nevinovatiei cu procurorul.

Masura la care s-a convenit nu a fost renuntarea la UP, ci ca eu sa primesc o amenda penala in valoare de 900 de lei. Dosarul a fost apoi trimis catre Tribunalul Constanta urmand ca eu sa primesc o citatie pentru a ma prezenta din nou.

Am primit citatia acum 2 saptamani si o sa ma prezint in fata tribunalului pentru a-mi recunoaste vina si (sper eu) pentru a clasa dosarul urmand sa imi primesc si amenda penala.

Intrebarea mea la dumneavoastra este: am nevoie de un avocat pentru un proces asa de mic, in care eu presupun ca voi sta in fata instantei pentru mai putin de 10 minute?

Urmarirea penala a adus dupa sine anumite costuri pana acum (avocat, transport din Sb, cazare) pe o perioada destul de scurta si am adresat aceasta intrebare pt a vedea daca as mai putea reduce din costuri.

Va multumesc,
Ionut
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
Ionut234, utilizator
Ati iesit foarte rau.
Veti avea cazier.
V-am spus de Constanța...
Eu inca nu am fost la Constanța pe asa ceva dar sunt foarte informat.

V-am spus sa va angajați avocat din alta localitate care sa se ocupe de caz la modul deosebit de serios.
Nu ati facut nicio șmecherie...ca sa înțelegeți mai clar.

Ati avut avocat din oficiu?
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Este recomandabil sa fiti asistat de avocat.
Amenda penala presupune condamnarea dvs.
Păi...a avut avocat din oficiu...
Deja sa.isi angaje.avocat acum nu cred.ca isi mai permite...

Era.ieftin dar a devenit foarte scump.avocatul în acest moment procesual...

Ar trebui să dea cel puțin amenda la avocat anticipat ca sa isi gaseasca...

E dus si fără scăpare...de condamnare...cred eu...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu am avut avocat din oficiu, am angajat un avocat care sa se ocupe serios de caz.
Dar da, si eu am ramas surprins de cat de strict se pedepsesc aceste fapte in Constanta dle Lascoschi.

Avocatul s-a ocupat pana acum de caz bine zic eu. Comunicarea a fost buna, apararea a fost facuta foarte bine. Comunicarea cu procurorul a fost foarte usoara fiind incontinuu sustinut de avocat... dar nu am avut cum sa ajungem la renuntarea la UP

Alte discuții în legătură

Care sunt urmările după ce sunt prins pe stradă cu mai puțin de un gram de marijuana? Andrei97z Andrei97z Am fost prins pe strada cu mai putin de un gram de Marijuana. Am fost dus la sectie , am dat declaratie si as dori sa stiu care sunt urmarile. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Ce se poate întâmpla dacă ești prins cu o cantitate nesemnificativă de droguri de mare risc? ContSters483221 ContSters483221 Un prieten a fost prins zilele astea de niste jandarmi cu un sfert de pastila ce se incadreaza la categoria drogurilor de mare risc. El a fost dus la sectie ... (vezi toată discuția)
Acuzat de detinere de droguri dupa 4 ani Ghhh Ghhh Buna ziua, in urma cu 4 ani am fost prins de un echipaj Diicot ce erau sub acoperire, care au efectuat un control asupra mea si in masina au gasit candidatea ... (vezi toată discuția)