am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta
la mine la servici se dau cadou la casatorie cupoane de cumparaturi valabile numai in magazinul lor in valoare de 100 de euro,iar la nastere la fel tot in valoare de 100 de euro.
acum nelamurirea mea este :salariul mediu pe unitate este mult mai mare decat 100 de euro si oricum sunt primiti cash.pe langa cadoul lor in cupoane cumparaturi ar trebui sa primesc aparte salariul mediu pe unitate de care este vb in contractul la nivel national?
Raspunsul meu este afirmativ, si nu vad nicio legatura intre premierile si cadourile oferite de catre angajator prin bunavointa sa si obligatia sa legala de a va da la nasterea fiecarui copil un salariu mediu pe unitate.
multumesc mult pt raspuns,sper sa fie asa.eu ma gandeam si la faptul ca se spune ca daca firma are contractul ei in care spune ca ofera un cadou la nastere,se ia in considerare contractul lor si nu cel la nivel national,sper ca intelegeti ce vreau sa spun.insa stiu ca in contractul la nivel national scrie ca nu au voie sa acorde mai putine beneficii decat ce scrie in contractul la niv nat,asadar cei 100 de euro in cupoane cumparaturi ar fi mult mai putin.deci ar putea sa imi spuna ca ei au in contract bonusul de 100 d euro si nu mai sunt obligati sa dea si sal mediu pe unitate?
si mai am o intrebare:se da in mana salariul brut sau net?
Suma o primiti in suma neta (nu este purtatoare de sarcina fiscala).
Asa cum ati sesizat CCM unitate nu poate sa contina clauze care sa fie mai restrictive decat cele din CCM-ul de nivel superior (ramura sau national).
In situatia in care in CCM, nu este specificat cuantumul salariului mediu valabil pentru perioada de aplicare a contractului, atunci acest cuantum este egal cu salariul mediu calculat in luna in care s-a constituit acel drept.
Calcul salar mediu
C.Geta
as dori sa stiu modalitatea de calcul a unui salar mediu pe unitate(ptr nasterea unui bebe).se calculeaza pentru luna in care s-a nascut bebe?precizez ca in ... (vezi toată discuția)