avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu mediu pe unitate la nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu mediu pe unitate la nastere

am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta
la mine la servici se dau cadou la casatorie cupoane de cumparaturi valabile numai in magazinul lor in valoare de 100 de euro,iar la nastere la fel tot in valoare de 100 de euro.
acum nelamurirea mea este :salariul mediu pe unitate este mult mai mare decat 100 de euro si oricum sunt primiti cash.pe langa cadoul lor in cupoane cumparaturi ar trebui sa primesc aparte salariul mediu pe unitate de care este vb in contractul la nivel national?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:02, 12 Ianuarie 2010
nu prea inteleg ce vreti sa spuneti ,daca vreti sa explicati mai exact......nu inteleg la ce se refera perioada de aplicare a contractului si care este luna in care s-a contituit acel drept?adica nu se calculeaza salariul mediu pe unitate adica media veniturilor tuturor angajatilor/nr de angajati?
Perioada de aplicare a CCM este perioada in care acesta are valabilitate si produce efecte juridice (CCM national este valabil in periada 2007 - 2010). Salariul mediu pe unitate este calculat ca medie aritmetica prin raportare intre suma veniturilor salariale ale tuturor salariatilor din luna de referinta si numarul mediu de salariati realizat in luna. Luna de constituire a dreptului in cazul dumneavoastra, este luna in care s-a nascut copilul.
Daca mai aveti nelamuriri nu ezitati sa ma contactati.
am o intrebare :daca firma are mai putin de 21 de angajati mai are dreptul la salariul mediu pe unitate?
1. CCMUNN pe anii 2007-2010 nu face distinctie intre angajatori in acordarea ajutorului prevazut de art.51.
2. Asadar beneficiati de salariul mediu pe unitate, indiferent de cati salariati are unitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel national Claudia_Claudia Claudia_Claudia Buna Seara.Sunt insarcinata din 2010 urmand sa nasc pe data de 23.05.2011.Va rog frumos daca se poate sa-mi dati un raspuns cu privire la, Art.;51,litera C, ... (vezi toată discuția)
Calcul salar mediu C.Geta C.Geta as dori sa stiu modalitatea de calcul a unui salar mediu pe unitate(ptr nasterea unui bebe).se calculeaza pentru luna in care s-a nascut bebe?precizez ca in ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate oanacarlan oanacarlan Buna dimineata!Va rog sa-mi spuneti daca se mai acorda un salariu mediu pe unitate!V-am trimis ce am gasit referitor la acest drept.Va multumesc! După ... (vezi toată discuția)