avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vă rog ajutați-mă cu un răspuns: soțul mă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vă rog ajutați-mă cu un răspuns: soțul mă amenință zilnic că îmi aruncă lucrurile în fața blocului. Ce trebuie să fac?

Buna!
Va rog, sunt disperata, nu stiu ce sa fac. Nu ma inteleg cu sotul meu, si de ceva vreme si-a pus in cap sa ma dea afara din casa. Ap. este luat cu prima casa, cota 1/2 fiecare. Va rog, spuneti-mi ce sa fac daca ma da afara? ma ameninta zilnic ca imi arunca lucrurile in fata blocului, dar nu am unde sa merg. Si acum mi-e foarte frica, eu ies peste o ora jumatate de la servici, si mia spus ca mi-a adunat lucrurile, sa merg sa le iau, ca le arunca. Ce trebuie sa fac? Am extras de carte funciara la mine, scrie cota de 1/2 pt fiecare, va rog, nu stiu cui sa ma adresez.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
politiei, imediat. adica daca ajungeti acasa si nu puteti intra, atunci sunati la sectie.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu plecaati de buna voie in condittile acestor violente verbale nu are cum sa va dea afara din casa in lipsa unei hotarari judecatoresti in acest sens.

Poate ar fi utila o plangere penala si un ordin de protectie in care sa solicitati dvs evacuarea lui din imobil si pastrarea unei distante minime de siguranta fata de dvs.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca continuati sa va fie frica si nu faceti nimic atunci sunteti o victima sigura. Anuntati politia, cereti un ordin de restrictie . Frica nu rezolva nimic.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresat-va politiei, instantei de judecata pentru desfacrerea casatoriei si stabilirea copilului la dvs, acordarea exclusiva a folosintei locuintei pana la solutionarea acestor probleme, inclusiv cea de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa imi recuperez casa? dada1 dada1 Buna ziua, M-am casatorit in anul 2010, stand impreuna cu sotul meu din anul 2009. Din aceasta casatorie nu a rezultat niciun copil. Am locuit in ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori fara partaj prin instanta IryIrina IryIrina Bună seara! As dori si eu un sfat mai concret in urmatoarea situatie: cum as putea formula o cerere de divort fara a intra în prea multe detalii personale. ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat - violenta in familie Mamafiu Mamafiu Ma numesc alice am 27 ani am un copil de 3 ani si 4 luni...tatal copilului e violent uneori consuma bauturi alcoolice si devine agresiv in fata copilului...mia ... (vezi toată discuția)