avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua,

As avea rugamintea sa ma ajutati, cu o clarificare, in privinta urmatoare. Sunt angazjata unei companii private din martie 2017, iar conform contractului de munca, plata salariului se efectueaza in ultima zi lucratoare a lunii. In 6 din mai mult de 12 luni, eu am primit salariul in ultima zi lucratoare a lunii, restul fiind intarziate intre 1-5 zile calendaristice. In aceasta situatie, imi pot da demisia fara a sta in preaviz?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: oanarb , utilizator 18:34, 23 Aprilie 2018
Situatia descrisa de dvs , nu prea se incadreaza la "demisie fara preaviz".

Art.166 C.mun.
.....
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu primit la timp Alesssandro Alesssandro Daca in contractul de munca este specificat ca salariul este platit in ziua x a lunii, fara a fi specificat ca angajatorul poate intarzia fie si cu o zi, se ... (vezi toată discuția)
Mi-am dat demisia ,deoarece plata salariului nu s-a facut la timp,iar angajatorul ma pune sa stau in preaviz. Mihai98 Mihai98 Mi-am dat demisia pentru ca angajatorul nu plateste la timp,in ultimele luni au suspendat tichetele de masa si banii de transport,iar acesta ma pune sa stau ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor si concedierea mirellllla mirellllla Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati, am lucrat intr-o firma de pe 1 februarie, in fiecare luna se intarzia cu salariile pana cand in ultimele 3 luni ... (vezi toată discuția)