avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Faliment Persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Faliment Persoana fizica

Buna ziua,

Am probleme cu plata datoriilor la banci si IFN-uri.

Practic, am de platit de 3 ori mai mult decat salariul meu net.

Mai exact: Am un credit de 33000 de lei la Raiffaiese cu o rata de 710 lei pe luna, un card de cumparaturi tot la ei de 2.000 de lei ( gol) inca un card de cumparaturi de 8.000 de lei la OTP Bank (gol si acesta) si datorie lunara la IFN-uri in jur de 10.000 de lei (credit pana la salar).

Ce se intampla daca nu le platesc ? Am inteles ca exista o lege de faliment persoana fizica care imi permite sa negociez cu ei a.i sa le platesc treptat. Am un salar net de aprox 3.000 de lei dar am de platit si chirie si cheltuieli in jur de 1.000 de lei.

Ce ma sfatuiti sa fac ? Deja cedez psihic.
Cel mai recent răspuns: DoubleL94 , utilizator 00:28, 26 Aprilie 2018
Sa te inpaci cu gandul ca,ai sa dai bani.
Altfel o iei pe aratura .
Ok, m-am impacat. Dar daca nu fac fata si nu vreau sa ajung in Biroul de Credit pentru cateva sute de lei (ca am sume mici la INF-uri diverse) pentru ca poate peste 4 ani (cand o sa termin cu toate) o sa vreau sa imi iau o Prima casa de exemplu, se poate face o intelegere cu ele ?

Sau cum sa procedez ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite bancare/ifn-uri Arrow127 Arrow127 Daca o banca mi-a facut o refinantare partiala ( mi-au ramas cateva IFN-uri lunare iar la unul am o rata de 770 lei/luna ) care pana la urma nu m-a avantajat ... (vezi toată discuția)
Nelamurile comisioane card vladp33 vladp33 buna ziua, am inca din 2007 un card de cumparaturi emis de [editat] IFN SA. In contract este mentionat \\\\"[b]Rata dobanzii lunare de reesalonare [/b]1.10% ... (vezi toată discuția)
Salutări, vă scriu în legătură cu o situație pe care am ... Rares1993 Rares1993 Salutări, vă scriu în legătură cu o situație ,pe care am \"creeat-o\", destul de recent. Sa fiu mai explicit:De curând,mai precis din luna iunie am ... (vezi toată discuția)