avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire - suma virata catre executor mai mare decat ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire - suma virata catre executor mai mare decat in sentinta civila

Daca la suma stabilita in titlul executoriu se mai adauga penalitati si dobanzi, acestea nu trebuie aduse la cunostinta debitorului? De unde stim cand va fi stins debitul integral, in cazul unui credit de nevoi personale si cum se calculeaza aceste dobanzi si penalitati?
Incepand cu anul 2013 s a instituit poprirea pe salariu, iar pana astazi s a achitat mai mult cu aproximativ 6000 lei fata de suma din sentinta civila si mai trebuie oprita aceeasi suma conform spuselor executorului judecatoresc. Sentinta chiar nu are caracter definitiv, suma de acolo sa ramana fixa?
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Flo76, utilizator
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 13:15, 24 Aprilie 2018
Suma ar fi ramas una fixa daca v-ati fi executat obligatia mentionata in cuprinsul hotararii, de buna voie. Cum nu ati inteles sa va executati de buna-voie obligatia, creditorul a apelat la executare silita, motiv pentru care sunteti obligat(a) si la suportarea cheltuielilor de executare silita...
Multumesc pentru raspuns, dar concret suma din sentinta este de aproximativ 56000 lei la care se adauga cheltuieli de judecata de 6500 lei. Am achitat conform propriilor calcule in jur de 68500 lei si mai am de achitat 5500 lei. Este posibil asa ceva sau este un abuz?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Chiar daca se prezuma vreun abuz, acesta nu poate fi identificat in lipsa analizei tuturor actelor de executare silita. Reclamarea abuzului se face pe baza identificarii punctuale a gresitei aplicari a legislatiei raportata la situatia faptica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobânzi aplicate unui credit dat in executare Pisicat1182 Pisicat1182 Buna seara, îi rog pe cei cu cunoștințe in domeniul juridic sa ma ajute cu un sfat. In anul 2013 am obținut de la Garanti Bank un card de cumpărături in ... (vezi toată discuția)
Dobanda la firmele de recuperare apop77 apop77 am avut un credit la X banca din 2005,de 14 400 lei,facut pentru altcineva,dar pe numele meu,respectiva nu a platit decat vreo 8 rate,in 2008,am primit acasa ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru dobanzi penalizatoare kittysor kittysor Am avut un credit declarat scadent in noiembrie 2013. Am fost dati la executor pentru recuperare, intre timp am facut rost de bani si am contactat atat ... (vezi toată discuția)