avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Oligofrenie adult
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Oligofrenie adult

Hristos a Înviat! Am o sora bolnava de oligofrenie. Am.depus dosarul de institutionalizare la un centru special pt cei ca ea. Dar mi-a fost respins pe motiv ca nu sunt locuri si ca prioritatea lor sunt cei fara rude. Am un apartament bun comun cu sotul dupa căsătorie. Mi s-a dat de înțeles ca am de așteptat mult si bine pana mi o vor lua la centru. Spațiu e mic..am si copil mic...nu o mai pot tine la mine. E din ianuarie la mine,ca urmare a decesului părinților. Intrebarea mea este dacă părăsesc domiciliul si el da divorț in lipsă, iar eu plec din țară. ...ce vor face ei? O vor lua la centru sau ma.vor cauta pe mine unde plec eu? Ma obliga legea sa am grija ei? Mai ales daca eu nu voi avea unde sa stau? Pe el cred ca nu il obliga. Nu va mai fi rudă cu ea...
Cel mai recent răspuns: Dana Sgu , utilizator 12:13, 25 Aprilie 2018
Chiar nimeni nu stie?????
Buna ziua ,
Incercati sa vorbiti cu cei de la asistenta sociala din orasul dumneavoastra . Ca sa fie luata la centru trebuie sa insistati si sa dovediti ( banuiesc ) incapacitatea de a o tine . Oricum banuiesc ca i-ati facut o pensie de handicap , si ar trebui facuta si o pensie de insotitor . De aceea va recomand sa vorbiti cu cei care lucreaza la asistenta sociala . O zi buna
Am vorbit. ..stiu toata situatia...am făcut si cerere...are si pensie...etc....degeaba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oligofrenie DanielaSaigiu DanielaSaigiu Buna dimineata,mama mea a murit acum 2 ani jumate,iar tatal meu saptamana trecuta,si mi-a ramas mie sora bolnava de oligofrenie,pe care nu o pot tine la mine ... (vezi toată discuția)
Tutore DanielaSaigiu DanielaSaigiu Buna ziua,voi fi numita tutore pentru sora mea de 38 de ani bolnava de oligofrenie,dosarul e depus la Judecatorie,din cate stiu eu,dureaza mult pana iese ... (vezi toată discuția)
Va cer scuze ca va deranjez, am o nelămurire. Și am văzut ... Dana Sgu86 Dana Sgu86 Va cer scuze ca va deranjez, am o nelămurire. Și am văzut pe Facebook ca aveți o pagina de consultații gratuite, de aceea am îndrăznit sa va scriu. Am o ... (vezi toată discuția)