avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

Pt o masina pe numele meu a carei taxa de mediu a fost platita in 2011 de tatal meu intre timp decedat,eu pot solicita restituirea banilor?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:45, 2 Mai 2018
În 2016 ANAF a răspuns la o întrebare identică:
In cazul in care prin actul de succesiune ati dobandit toate activele si pasivele (drepturile si obligatiile) persoanei defuncte, atunci aveti dreptul de a solicita si restituirea sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, daca aceasta a fost achitata la momentul inmatricularii autoturismului mostenit, potrivit legii.

[ link extern ] /

Dacă nu s-a schimbat nimic de atunci, cererea v-ar fi primită doar dacă sunteți unicul moștenitor al tatălui.
Ideea e ca eu eram propietarul masinii si atunci,numai ca s-a prezentat el la ghiseu pt a plati taxa.
Și de ce nu ziceți de la început? :)
Chitanța ar trebui să fie pe numele dvs., nu al plătitorului, caz în care nu mai aveți nevoie de altceva. Ați pierdut-o? Asta n-ar fi o problemă, puteți depune cererea de restituire și fără ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Taxa mediu achitata gresit adrian_adi7 adrian_adi7 Salut, Toate actele masinii sunt pe numele mamei, doar la Anaf am fost eu sa cer calcul taxa de mediu si apoi sa o achit - foaia de calcul si chitanta au ... (vezi toată discuția)
Re-inmatriculare auto in romania (ro->de->ro): se plateste timbrul de mediu, sau nu mgastaldo mgastaldo Buna ziua, Detinem un autoturism Golf 4 care a fost inmatriculat definitiv in Romania fara plata taxei de prima inmatriculare prin decizie judecatoreasca in ... (vezi toată discuția)