avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa mediu achitata gresit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa mediu achitata gresit

Salut,

Toate actele masinii sunt pe numele mamei, doar la Anaf am fost eu sa cer calcul taxa de mediu si apoi sa o achit - foaia de calcul si chitanta au iesit pe numele meu. Cand am fost la politie sa o inmatriculez mi-au spus ca si aceasta trebuie sa fie tot pe numele mamei si ca este nevoie sa o refac.
Acum ce sa fac, sa o mai achit o data pe numele mamei si sa astept sa-mi restituie suma achitata de mine sau exista vreun mod prin care pot calcula taxa de mediu pe numele mamei si sa ma folosesc de acea chitanta ca dovada a platii. Care ar fi termenul in care Anaf restituie banii, banuiesc ca o fac. Suma fiind maricica as astepta sa-mi fie restituita, apoi sa achit, daca nu exista alta solutie.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
adrian_adi7, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian_adi7 , utilizator 13:14, 18 Ianuarie 2014
Taxa de mediu se plateste pt masina, functionarul trebuia sa vada ca nu sunteti proprietarul masinii, chiar daca dvs, ati complectat forumularul pe numele dvs si nu al mamei cum era normal. Restituirea stiu ca se face in termen de 60 zile, depasirea acestui termen ii obliga sa va plateasca majorari de intarziere.

Eu cred ca ar trebui sa faceti o cerere catre administratie unde ati platit taxa si sa le explicati, acolo se va vedea si greseala dvs, cat si a functionarului.
Sunt sanse sa accepte greseala si sa-mi refaca actele fara sa mai cer restituirea si apoi sa achit din nou?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta timbru de mediu pierduta teo_pojar teo_pojar Buna ziua. Am adunat toate hartiile pentru inmatricularea definitiva, dar cand am ajuns la ghiseu m-am trezit ca imi lipsete chitanta originala de la timbru ... (vezi toată discuția)
intrebare recuperare taxa alina1968 alina1968 Buna ziua! Am inmatriculat masina pe 26.07.2011. Este un PEUGEOT din 2008 cu filtru de particule si am platit o taxa de 2.849,00 lei. Cum fac cererea de ... (vezi toată discuția)
Dovada anaf privind (ne)plata taxei de timbru de mediu cut0ff cut0ff Buna ziua , as dori o sugestie privind urmatoarea situatie : am achizitionat un automobil inmatriculat in RO , cu taxa de timbru de mediu achitata in luna 04 ... (vezi toată discuția)