avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptur salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptur salariale

Care este demersul recuperari drepturilor salariale ramase in urma cu 3 luni de la o firma ce se afla in insolventa.Salariile nu au fost platite dupa declaratia de insolventa.Firma functioneaza si totul se decurge sub supravegherea comisiei de insolventa .Multumesc pentru raspuns .
A.M.
Cel mai recent răspuns: Attila71 , utilizator 09:31, 24 Aprilie 2018
Buna ziua,

In mod normal, angajatii care nu si-au primit salariile in perioada anterioara deschiderii procedurii insolventei trebuie sa se inscrie in tabelul preliminar al creantelor societatii cu suma pe care o aveau de luat cu titlu de salariu. Este un termen limita stabilit de instanta pana la care se poate formula cererea de inscriere in tabel. Daca nu ati facut acest lucru, ati pierdut drepturile salariale. Daca ati depus cererea, trebuie sa asteptati sa primiti banii conform planului de reorganizare aprobat.
Da am inteles doar cum am spus salariile nu au fost platite dupa deschiderea proceduri de insolventa ,mai ezact procedura sa deschis in luna decembrie 2017 dupa care am mai primit salariile din Decembrie (cea ce a ramas dupa deschiderea proceduri de insolventa in 5 dec.2017) si luna Ianuarie. Salariile din februarie si marie nu au mai fost platite ,si urmeaza luna Mai ,promisiuni au fost din partea patronatului doar ca nu sau adeverit ,cu aceste promiosiun ne au mai tinut .Acuma va cer ajutorul ca sa stiu unde si la cine sa ma adresez care ar fi procedura ?Deja avem probleme serioase cu rate la banca si facturi pe care nu le putem achita.Mentionez ca exista o comisie de insolventa care "cica" verifica firma doar ca nu stiu din ce cauza se poate intimpla ca si cu supraveguerea respectiva nu se dau salariile si firma in continuare lucreaza si livreaza marfa.Dupa cu am inteles plata salariilo are prioritate fata de alte cheluieli in cazul insolventei.
cu stima A.M.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale neachitate de catre societatea aflata in insolventa? nicusorilinca nicusorilinca Buna seara, Cum credeti ca ar fi mai bine de procedat pentru recuperarea unor drepturi salariale restante de aproape 7 luni, de la o societate aflata in ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale firma insolventa iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, a doua zi dupa declararea oficiala a insolventei si-a mutat o mare parte din salariati pe alta ... (vezi toată discuția)